Хіти тижня. Путін з Рогозіним ще швидше "заплигали на батуті": "Південмаш" звітує про проривне досягнення у ракетобудуванні

Провідний виробник ракетної техніки України вперше в історії виготовив третій ступінь ракети-носія середнього класу для запуску комерційних супутників на орбіту Землі без участі інших іноземних партнерів

На початку травня виготовлено та відправлено на вогневі випробування 7000-й вироб – третій ступень ракети-носія середнього класу «Циклон-4». повідомляють Патріоти України з посиланням на Military Navigator.

«Вперше в історії Південмашу усі вузли та агрегати такої складової ракети-носія було виготовлено власними силами без залучання інших підприємств. До складу третього ступеня входить рідинний ракетний двигун РД-861К, призначений для створення тяги та маневрування», – наголошується в повідомленні.

Це здобуток двох підприємств – виготовлення вузлів та складання виконали на Південному машинобудівному заводі за конструкторською документацією КБ «Південне».

Вогневі випробування планується здійснити у липні-серпні поточного року. Після проведення випробувань та відпрацювання усіх вузлів, буде виготовлено зразок третього ступеня для перших льотних випробувань. Надалі буде досліджено можливість установки 7000-го виробу на ракету-носій «Циклон-4М» у якості другого ступеня та інші нові ракети-носії середнього класу.

Варто додати, за кілька днів до цього успішно відбулися планові вібраційно-функціональні випробування головного обтічника ракети-носія «Циклон-4» на яких були присутні й представники канадської компанії Maritime Launch Services Ltd.. Надалі буде виготовлено примірник головного обтічника для проведення перших льотних випробувань.

Так дешево як московські друзі ніхто Братиславі та Будапешту не продасть: Фіцо вмовляє Шмигаля відновити транспортуванн російської нафти до Словаччини, запропонувавши "цікаві варіанти"

субота, 27 липень 2024, 0:12

Прем’єр Словаччини Роберт Фіцо поговорив телефоном з українським колегою Денисом Шмигалем і запропонував "технічне рішення" для відновлення транзиту нафти російського "Лукойлу" через Україну, зазначають Патріоти України. . Про це повідомляє пресслужба...

Такого ще не було! Польща фіксує радикальні зміни на ринку праці

п’ятниця, 26 липень 2024, 22:30

У Польщі кількість безробітних упала до мінімуму 1990 року. Про це пише Wpost, посилаючись на дані Центрального статистичного управління (GUS), передають Патріоти України. Так, у Польщі значно скоротився рівень безробіття. Так мало людей без роботи, як...