Годинник Rolex останнього імператора В'єтнаму пішов з молотка за рекордну суму

Годинник імператора Бао-Дай, придбаний в Женеві в 1954 році, продали за $5 млн.

У Женеві з аукціону продали годинник останнього імператора В'єтнаму. Фото: РБК.

На аукціоні Phillips в Женеві був проданий годинник Rolex, який колись належав останньому імператору В'єтнаму - Бао-Даю, що зійшов на трон в 1925 році у віці 12 років і відрікся від престолу в 1945 році, після приходу до влади Хо Ши Міна. Про це повідомляють Патріоти України з посиланням на Нескучные новости.

Покупець, який торгувався по телефону і побажав залишитися невідомим, заплатив за годинник п'ять мільйонів доларів. Це рекордна сума, яку до цього часу вдавалося виручити на аукціонах за наручний годинник цієї марки. Годинникові мітки на чорному із золотим циферблатом зроблені з діамантів. Всього відомо про існування всього лише трьох подібних екземплярів.

Годинники, які пішли з молотка, Бао-Дай, купив в Женеві в 1954 році. Бао-Дай помер в Парижі в 1997 році у віці 83 років. У 2002 році годинник були виставлені на аукціон і продані тоді за 235 тисяч доларів. На той час це також стало рекордною сумою.

"Люди занадто розслабились": Росіянин, який воює за Україну, розповів, що його розчаровує у цивільних українцях

четвер, 28 березень 2024, 19:28

Росіянин, який від 2014 року воює за Україну, боєць 3 штурмової бригади "Барсік" розповів, що українцям потрібно знову стати єдиним цілим, як це було 2022 року, щоб перемогти Росію, передають Патріоти України. "Барсік" наголосив, що на початку війни ук...

Тато чи мама? Вчені пояснили, від кого діти успадковують розумові здібності

четвер, 28 березень 2024, 18:30

Інтелект, як і інші здібності дитини визначається спадковими факторами та неспадковими факторами. Як стверджують вчені інтелект - це лише на 40–60% спадковість, решта залежить від впливу середовища. Науковців давно цікавило питання, хто в цих відсотках...