Голлівудський актор і посол доброї волі: Орландо Блум розповів про свою поїздку на Донбас (відео)

Відомий актор відвідав школи Донбасу і поспілкувався з дітьми, які постраждали від воєнних дій.


Голлівудський актор Орландо Блум, який є послом доброї волі UNICEF, прокоментував свою поїздку на Донбас, в ході якої він відвідав кілька шкіл і дитячих садів. Про це повідомила прес-служба організації, передають Патріоти України.

"Я поспілкувався з 11-річною Ліаною, яка ховалася в підвалі своєї школи майже два тижні, в мороз, без світла і тепла, в той час як артобстріли знищували класи над її головою", - зазначив актор.

Відомо, що Орландо Блум відвідав навчальні заклади, розташовані в трьох кілометрах від передової лінії, і пошкоджені в ході військових дій попаданням в них снарядів. Актор зазначив, що діти, які пережили подібне, мріють про спокій і буденну шкільну рутину.

"Переживши такий страшний досвід, все, чого ці діти тепер хочуть - це повернутися до безпеки і рутини школи і планувати своє майбутнє", - заявив Блум.

"Школа є життєво необхідним вкладенням в майбутнє дітей. Настав час, коли освіта стала пріоритетом для міжнародних співтовариств, і одним з базисів гуманітарної допомоги, поряд з водою і продовольством", - зазначив він. Орландо Блум також висловив переконання, що кожна дитина в надзвичайних гуманітарних ситуаціях заслуговує на "шанс на світле майбутнє".

Підвищення пенсій з 1 квітня зачепить не всіх українців: Все, що треба знати

четвер, 28 березень 2024, 14:37

З 1 квітня в Україні заплановане збільшення мінімальної зарплати, що вплине на деякі соціальні виплати, передають Патріоти України. Як пише biz.nv.ua, зокрема, після цього мають підвищитися пенсії громадян віком 65+ з повним страховим стажем (35 років...

"Сталося через укус кліща": Спливли подробиці смерті ексфутболіста збірної України Шершуна

четвер, 28 березень 2024, 14:24

Відомий український футболіст Богдан Шершунпомер 7 січня у Бельгії від раку мозку, до якого призвів укус кліща. При цьому лікарі надто пізно зуміли діагностувати тяжку хворобу, яка спричинила смерть ексгравця національної збірної у віці 42 років, пере...