Головного рятувальника Авдіївки, який потрапив під обстріл бойовиків, прооперували у Дніпрі (відео)

Разом із ним у тяжкому стані до обласної лікарні Дніпра доправили 38-річного воїна Віктора Цимбалюка, котрий боронив місто від терористів-злодіїв.

Дмитра Третейкіна прооперували. Фото: Главком

Керівник рятувальників Авдіївки успішно прооперований сьогодні у Дніпрі. Хірургам обласної лікарні Мечникова за три години вдалося видалити з тіла уламки кісток та врятувати внутрішні органи, йдеться в сюжеті ТСН. Про це повідомляють Патріоти України.

Підполковник ДСНС Дмитро Третейкін потрапив під мінометний обстріл, коли приймав гуманітарну допомогу в Авдіївці ввечері 2 лютого. Разом із ним у тяжкому стані до обласної лікарні Дніпра гвинтокрилом доправили 38-річного військового Віктора Цимбалюка, котрий боронив місто від бойовиків. Осколки зрешетили бійцю 72-ї бригади кінцівки, він втратив багато крові, але вірить, що медикам вдасться врятувати йому руки. До війни чоловік був трубачем у духовому оркестрі містечка Монастирище на Черкащині, тож мріє, що ще зможе зіграти на улюбленому інструменті. "Надійшов із мінно-вибуховим пораненням, множинними осколковими пораненнями верхніх і нижніх кінцівок. У нього дуже серйозне пошкодження в області правого плеча, з котрим сьогодні працюватимуть лікарі-травматологи та хірурги", - пояснив заступник головного лікаря Олександр Толубаєв.

Також у Дніпрі медикам вдалося врятувати очі британському фотографу, пораненому напередодні в Авдіївці. Він працював там разом з перекладачем із Дніпра, готуючи матеріал про загострення на Сході України. Операція тривала понад чотири години. Ліве око довелося буквально складати наново. Адже півсантиметровий шматок пластику просто розірвав орган. З правого ока також дістали численні осколки.

Суд "заробіток" не схвалив: На Донеччині чоловіка та жінку покарали через секс

вівторок, 23 квітень 2024, 22:15

У Донецькій області судили чоловіка та жінку, які від 2021 до 2023 року знімали пікантні відео та продавали їх у Мережі. Про це йдеться у вироку Костянтинівського міськрайонного суду Донецької області, передають Патріоти України. За даними суду, уродже...

Суд виправдав чоловіка за водіння в нетверезому стані: Що сталося

вівторок, 23 квітень 2024, 20:50

Суд у Бельгії виправдав чоловіка, якого звинувачували у водінні в нетверезому стані – у його крові виявили алкоголь, однак бельгієць його не вживав. Річ у тім, що організм чоловіка сам виробляє спиртовмісні сполуки. Про це розповідає The Guardian, пере...