Горбатюк розповів, як заважають у розслідувані справи Клименка та "вишок Бойка"

​Прокурор вважає, що на нього тиснуть, щоб встановити контролю над економічними провадженнями.

Сергій Горбатюк. Фото:www.pravda.com.ua

Керівник департаменту спеціальних розслідувань Генпрокуратури Сергій Горбатюк розповів, як у нього відбирали практично розслідувані справи по Клименку, Злочевському та "вишках Бойка" і припустив, що метою тиску на нього є встановлення контролю над економічними провадженнями. Про це пише Дзеркало тижня, зазначають Патріоти України.

"Можна припустити, що іншою метою є встановлення контролю над економічними провадженнями. Саме через них я час від часу відчуваю тиск, щодо мене розслідуються якісь справи або мені кудись там на роботу пропонують перейти. Все це пов'язано виключно з економічними провадженнями, з якимись розпорядженнями у цих провадженнях", - зазначив він.

"Коли Луценко прийшов на посаду генерального прокурора, я відразу ж вручив йому пакет документів про тиск на мене з боку попереднього керівництва і про перешкоди в розслідуванні справи Клименка. Там було зазначено, що незважаючи на тиск попереднього керівництва, ми повідомили про 10 підозр, ще шість підозр знаходяться у прокурорів, і ми готові далі розслідувати справу.

Але замість того, щоб відреагувати або допомогти в розслідуванні, нам надійшла постанова про передачу цієї справи в підслідність військової прокуратури", - розповів Горбатюк.

За його словами, підставою для передачі став протокол наради, на якій нібито в його присутності це рішення і прийняли "у зв'язку з неефективністю розслідування". "Але я був на тій нараді, і на ній нічого такого не обговорювали, справу Клименка там взагалі не розглядали. Я оскаржив цей протокол через внесені в нього неправдиві відомості і попросив скасувати незаконну постанову, але це нічого не змінило.

Я навіть відповідь не отримав. Зауважу: вилучаються практично розслідувані справи. Очевидно, це робиться для того, щоб потім похвалитися результатами за рахунок важкої роботи попередніх слідчих", - зазначив прокурор.

"Аналогічно, в червні нам передали справу щодо Злочевського, а через місяць забрали. Те ж саме по "вишках Бойка": в червні передали, а в жовтні приходить постанова, в якій мова йде про неефективне розслідування і передачу справи, наскільки я розумію, головній військовій прокуратурі. Але цієї справи, наскільки я знаю, ніхто не вивчав, а отже - і не бачив, що ми суттєво просунулись. Хоча, можливо, саме це стало причиною передачі", - вважає Горбатюк.

Новий поворот: Згадки про арештованого заступника міністра Шойгу видалили із сайту Міноборони РФ

середа, 1 травень 2024, 5:00

Сторінка з біографією заарештованого у справі про хабар заступника міністра оборони Тимура Іванова зникла з сайту Міноборони РФ. Про це пишуть росЗМІ, передають Патріоти України. Раніше на сторінці була розміщена біографія Іванова, вказувалося, якими о...

Нечисті на руку ділки порушили навіть міжнародні конвенції: Суд повернув громаді найбільше в Україні штучне озеро, що входить до Смарагдової мережі нашої держави

середа, 1 травень 2024, 4:15

Господарський суд Одеської області задовольнив позов Одеської обласної прокуратури про повернення державі найбільшого штучного озера в Україні – озера Сасик (Кундук) площею 20 тис га, розташованого на території Білгород-Дністровського та Ізмаїльського ...