Гордість України: Школяр з Києва Георгій Солодько вступив одразу до 6(!) престижних американських вишів

Ще дві українки отримали стипендії по $260 000 - і все це завдяки навчальній програмі Ukraine Global Scholars.

Георгій Солодько. Фото: Facebook.

Київський школяр Георгій Солодько поступив в Гарвард, Стенфорд, Колумбійський та інші престижні виші США. Тепер він зможе обрати, де навчатися. Всі витрати на навчання на суму $300 000 покриє грант та стипендія. Ще дві українки отримали стипендії по $260 000. Як їм це вдалося? Про це розповідає Лілія Матвіїв для Lviv.com, передають Патріоти України.

Співзасновник Prometheus Іван Примаченко розповів, що для цього школяреві потрібно було надзвичайно старанно навчатися, готуватися, консультуватись з експертами.

"Нічого більшого, крім роботи і безкоштовної допомоги тих, хто вже навчався закордоном, хлопець не отримав. Це все - його заслуга і старанність. Чи можливо звичайному київському школяреві вступити на повну стипендію одночасно до Гарварду, Стенфорду, Колумбійського, Дартмутського університетів, університетів Вандербільта і Тафтса? До всіх найпрестижніших вишів США. Можливо!" - написав Примаченко у Facebook.

Він також розповів, що хлопцеві допомагали на безкоштовних консультаціях команди Ukraine Global Scholars.

"Хай цей приклад стане поштовхом і натхненням для мільйонів українських школярів!" - додав він.

Ще дві стипендії по $260 000 отримали школярки з Києва та Тернополя. Загалом у цьому році завдяки навчальній програмі UGS в американські приватні школи і коледжі поступили 13 учнів, які отримали близько $3 млн у грантах.

Про програму

Ukraine Global Scholars з 2015 року надає консультаційну та менторську допомогу талановитим дітям, які хочуть здобувати вищу освіту в США, але не можуть собі цього дозволити фінансово. У рамках грантових програм найкращим абітурієнтам пропонують стипендії, які покривають витрати на навчання частково або повністю.

Запустили програму випускники Гарварду, Пенсільванського університету та інших. Всі вони родом з України і таким чином хочуть допомогти співвітчизникам.

В рамках програми працюють з учнями 8-11 класів, допомагають з процесом подання заявки, підготовкою до іспитів, а найталановитішим оплачують заявки та складання іспитів у США.

Відбір на програму дуже суворий: в рік Ukraine Global Scholars набирає не більше 20 школярів. Подаватися на неї, до речі, може кожен охочий. Набір у підготовчу групу-2017 ще триває.

"Я був не згоден із політикою своєї країни": Росіянин розповів, чому воює у складі 3-ї штурмової бригади

п’ятниця, 29 березень 2024, 7:26

Боєць на позивний "Барсік" 2014 року приїхав з Росії та долучився до "Азову", щоб захищати Україну. 2022 року він знову пішов на фронт та воює у складі 3 штурмової бригади. Про це він сказав в інтерв'ю ТСН.ua, передають Патріоти України. "Український ...

Ви будете здивовані! Шкільні хулігани в дорослому віці мають вищу зарплату і більш задоволені життям - результати дослідження

п’ятниця, 29 березень 2024, 6:52

Дорослі, які у шкільні роки були хуліганами, мають вищу зарплату та більш задоволені своїм життям, ніж ті, хто мав зразкову поведінку. Таких висновків дійшли фахівці Інституту соціальних та економічних дослідників Великої Британії, передають Патріоти У...