Гори трупів: У РФ перед ЧС-2018 масово винищують безпритульних тварин (фото, відео 16+)

На замовлення Кремля шкуродери винищують навіть собак, яких стерилізують і опікають зоозахисники. Більш того, за словами активістів, жертвами стають і домашні собаки.

Російська зоозахисниця Катерина Дмитрієва повідомила, що виявила тендери на суму понад 100 мільйонів рублів на винищення бездомних собак і кішок в регіонах РФ, де будуть проводитися матчі майбутнього Чемпіонату світу з футболу, повідомляють Патріоти України.

"Я особисто знайшла 110 мільйонів рублів, це півтора мільйона євро, по 11 містах чемпіонату і тренувальних баз. Наприклад, в Єкатеринбурзі виділено 32 мільйони. Це величезні суми. Зрозуміло, що в Єкатеринбурзі немає 5 мільйонів бродячих собак, щоб по 2000 рублів виділяти на їх "утилізацію". За ці гроші могли б забезпечити стерилізацію, вакцинацію та утримання, але вони вважають за краще вбивати", - розповіла Дмитрієва.

Тривогу забив навіть глава комітету Держдуми РФ Володимир Бурматов, який звернувся до нового міністра спорту Павлу Колобкову з проханням помилувати тварин.

"За вбивство однієї собаки беруть 6-9 тисяч рублів. За ці гроші можна спокійно здійснити вилов, вакцинацію та стерилізацію, утримання тварин в пункті перетримки", - підкреслив Бурматов.

Однак зоозахисники впевнені, що масові вбивства бездомних тварин уже не зупинити. За словами активістів, вони відбуваються за тією ж схемою, що і в 2014 році, коли Росія готувалася до зимової Олімпіади.

Тоді в Сочі собак вбивали з духових рушниць отрутами "Аділлін-супер" і "Дітілін", які заборонені в Європі і США. Тварини вмирали болісно, в повній свідомості, від задухи.

На замовлення Кремля шкуродери винищують навіть собак, яких стерилізують і опікають зоозахисники. Більш того, за словами активістів, жертвами стають і домашні собаки, яких відловлюють заради статистики і прибутку.

У зв'язку з цим зоозахисники збирають підписи під петиціями із закликом "бойкотувати Чемпіонат світу з футболу в варварській державі Росія".

ТЦК загрожує повний колапс: Раді доведеться правити закон про мобілізацію

субота, 27 квітень 2024, 1:45

Як пише видання Texty, територіальні центри комплектування (ТЦК) не встигнуть актуалізувати дані усіх військовозобов’язаних за 60 днів, як того вимагає новий закон про мобілізацію, і це створить додатковий хаос, передають Патріоти України. "Управлінсь...

Не холодно і не спекотно: На вихідні настане така погода, що трапляється раз на рік - синоптик

субота, 27 квітень 2024, 0:55

На вихідних в Україні очікується чудова весняна погода з комфортною температурою. Про це повідомила синоптик Наталка Діденко на своїй сторінці Facebook. "Вихідними, 27-28 квітня, в Україні буде така погода, яка буває чи не раз на рік", - каже вона. ...