Скільки цей шматок м'яса лежить у морозилці? Рік? Може, він уже зіпсувався і його варто викинути? А ще масло залежалося! Міністерство сільського господарства США пояснює, що заморожені продукти (від - 17 градусів за Цельсієм) у морозильній камері не псуються. Страждає лише їхня якість, пише The Huffington Post, повідомляють Патріоти України.
Наприклад, заморожений банан не буде зіпсованим і через 2 роки, але смакуватиме та підтримуватиме свій колір і кремову текстуру лише близько 3 місяців.
Заморожування сповільнює рух молекул, мікроби входять в неактивну стадію, сповільнюється ріст мікроорганізмів, які спричиняють псування продуктів і харчові хвороби, пояснюють у міністерстві. Після розморожування мікроорганізми знову стають активними.
Ми переклали рекомендації міністерства сільського господарства США щодо того, скільки можуть перебувати продукти у морозильній камері до того, як почнуть втрачати свою якість (не псуватись).
В Україні близько 4-5 тис. аспірантів вже відраховано з університетів протягом цього року. Це стало наслідком посилених перевірок та вимог до якості навчання, запроваджених Міністерством освіти і науки, а також ініціатив самих закладів вищої освіти. Пр...
У червні 2025 року представництво Управління Верховного комісара ООН у справах біженців (УВКБ ООН) продовжує надавати фінансову допомогу у Сумській області. Зокрема, виплати будуть доступні для мешканців Кролевецької громади. Про це повідомляється у Te...