ГПУ назвала ім'я нардепа, якого підозрюють у розкраданні коштів на українські дороги

​Правоохоронці нарахували півмільйона збитків державі.

Сергій Лабазюк. Фото:YouTube

Департамент з розслідування особливо важливих справ у сфері економіки Генпрокуратури отримав тимчасовий доступ до фінансової документації фірм, які контролюються народним депутатом від групи "Воля народу" Сергієм Лабазюком. Про це свідчить ухвала Печерського районного суду Києва від 24 січня, передають Патріоти України з посиланням на Главком.

Досудове розслідування виявило, що службові особи Служби автомобільних доріг в Хмельницькій області за результатами проведеного тендера на поточний середній ремонт автомобільної дороги місцевого значення (Кам'янець-Подільський - Сатанів - Війтівці - Білогір'я) Бубнівка через Попівці 21 грудня 2015 року уклали договір з ПП "Аграрна компанія 2004" (Волочиськ, Хмельницька область) загальною вартістю 3,5 млн. гривень.

Далі посадовці Служби автодору, підрядної організації ПП "Аграрна компанія 2004" та іншими підрядними організаціями включили недостовірні відомості до акту приймання виконаних будівельних робіт, внаслідок чого завищено їх реальну вартість на суму 506,9 тис. гривень.

Крім того, ГПУ з’ясувало, що ПП «Аграрна компанія 2004» та ПАТ «Хмельницьке ШБУ-56» фактично контролюється директором ПП «Аграрна компанія 2004» і водночас братом народного депутата Петром Лабазюком і є пов'язаними юридичними особами, оскільки на підприємствах спільний бухгалтер, юрист.

Також податкова звітність подається із однієї IP-адреси та почтової скриньки, між юридичними особами здійснюються взаєморозрахунки за виконання робіт на умовах субпідряду та поставки будівельних матеріалів, що вказує на пов'язаність вказаних суб'єктів господарювання, вважає слідство.

За даними бізнес-пошукового ресурсу Youcontrol, засновниками фірми «Аграрна компанія 2004», зареєстрованої у Волочиську, є ТОВ «Група компаній «Вітагро», якою володіє виходець з Хмельниччини народний депутат Сергій Лабазюк, і ТОВ «Інвестиційна компанія «Вітагро», заведена на Сергія Лабазюка і згадане ТОВ «Група компаній «Вітагро». У Верховній Раді Лабазюк є членом депутатської групи «Воля народу».

Лабазюк обирався до парламенту від 188 виборчого округу (Волочиський і Хмельницький райони та частина міста Хмельницький).

Легендарний тренер назвав найкращого футболіста України

четвер, 25 квітень 2024, 23:55

Колишній тренер збірної України та Динамо Йожеф Сабо оцінив якість гравців національного чемпіонату, передають Патріоти України. За словами іменитого фахівця, найкращим гравцем є Володимир Бражко. «Немає в нас класних футболістів. Для мене № 1 — це Бра...

"Який із баби воїн!?": Олена Білозерська розповіла, як взяла зброю до рук

четвер, 25 квітень 2024, 23:41

Олена Білозерська – військова, яку час від часу "ховає" російська пропаганда. Вона вже не один рік захищає нашу державу на передовій, хоча раніше оточуючі ставилися до її бажання скептично воювати. В інтервʼю "Українській правді" вона розповіла, що час...