Грабувати пограбованих: ДФСУ забов'язала українців сплачувати податки за викрадені авто

Об'єктом оподаткування є легкові автомобілі, які використовувалися до 5 років і мають об'єм циліндрів двигуна понад 3000 куб. см.

Крадіжка авто. Ілюстрація:dumskaya.net

ДФСУ дала роз'яснення, згідно з яким, якщо у вас викрали авто, то ви все одно будете платити транспортний податок. Про це повідомляє у своєму facebook генеральний директор Всеукраїнської асоціації автомобільних імпортерів і дилерів Олег Назаренко, передають Патріоти України.

- Ви ж авто не використовуєте, на ньому ж викрадач їздить - хай він і платить податок!, - обурений Назаренко. Він навів текст, згідно з яким якщо у власника викрали авто, то все одно доведеться платити транспортний податок.

"Враховуючи наведене, якщо викрадений легковий автомобіль, який використовувався до 5 років з об'ємом циліндрів двигуна понад 3000 куб. см., не знятий з реєстрації в органах внутрішніх справ (тобто враховується у власності платника податку), то такий платник зобов'язаний сплачувати транспортний податок за ставкою і в строки, встановлені ст. 267 Кодексу,"- йдеться в тексті.

Об'єктом оподаткування є легкові автомобілі, які використовувалися до 5 років і мають об'єм циліндрів двигуна понад 3000 куб. см. Ставка податку встановлюється з розрахунку на календарний рік у розмірі 25 000 гри. за кожен легковий автомобіль.

"Намагаються ускладнити життя": Юрист назвав категорію українців за кордоном, на яких спрямовані основні обмеження від МЗС

четвер, 2 травень 2024, 17:30

Обмеження, які ввело Міністерство закордонних справ України на оформлення документів за кордоном, насамперед стосуються чоловіків, які незаконно виїхали з країни. Таким чином влада намагається ускладнити життя ухилянтам, передають Патріоти України. Про...

"Щоб показати людям": Ексбоєць 3-ї ОШБр пішки прийшов з Франківська до Луцька, аби зібрати кошти на ЗСУ

четвер, 2 травень 2024, 17:22

Колишній військовий 3-ї штурмової бригади Петро Скрипка 1 травня вирушив з Луцька до Рівного. Чоловік продовжує допомагати ЗСУ, організовуючи піші марафони. Про це пише "Суспільне", передають Патріоти України. Чоловік під час походів збирає гроші на по...