"Гроші не на війну, а на курятину": Мітингувальники у костюмах курчат "потролили" Косюка

У проекті держбюджету на 2019 рік передбачено дотації на підтримку агросектору в розмірі приблизно 6 млрд грн. Левову частку цих дотацій отримають не дрібні фермери, а великі агрохолдинги.
Мітингувальники під Радою. Фото: Економічні новини.

Сьогодні під Верховною Радою аніматори в костюмах курчат роздавали листівки із закликом продовжити виділення державних дотацій власнику "Миронівського хлібопродукту" Юрію Косюку, повідомляють Патріоти України.

Народних депутатів закликають "забути про війну в державі, про освіту і про ліки для онкохворих". "Ми вдячні прем'єр-міністру за його працю і постійні дотації для нас. Йому доводиться важко працювати день і ніч, щоб левова частка надходила саме нашому власнику Юрію. Ми вимагаємо і надалі виділяти державні субсидії на прибутковий бізнес нашого господаря", – йдеться в тексті "ультиматуму".

У проекті держбюджету на 2019 рік передбачено дотації на підтримку агросектору в розмірі приблизно 6 млрд грн. Левову частку цих дотацій отримають не дрібні фермери, а великі агрохолдинги – зокрема власник "Миронівського хлібопродукту" Юрій Косюк і власник агрокомпанії "Укрлендфармінг" Олег Бахматюк. Про це 16 жовтня повідомив народний депутат від Блоку Петра Порошенка Мустафа Найєм. За його словами, у 2017 і 2018 роках майже половину коштів, виділених на державну підтримку аграріїв, було спрямовано на розвиток компаній "Миронівський хлібопродукт" і "Укрлендфармінг", які не потребують державної підтримки.

ЗМІ у серпні писали, що 2017 року "Миронівський хлібопродукт" згенерував $230 млн чистого прибутку, із них $80 млн пішли на виплату дивідендів, Косюк отримав $53 млн. Майже таку саму суму – $52,1 млн – холдингу власника "Нашої Ряби" 2017‑го перерахувала держава у вигляді дотацій за програмою підтримки тваринництва.

31 жовтня цього року Кабмін затвердив перерозподіл видатків за програмами підтримки агровиробників, у підсумку програму компенсації вартості тваринницьких комплексів, доїльних залів, підприємств із перероблення сільгосппродукції без залучення банківських кредитів було збільшено на 500 млн грн (до 1,7 млрд грн). Підприємство Косюка ТОВ "Вінницька птахофабрика" 1 листопада отримало 618 млн грн бюджетних дотацій, а загалом протягом року – 812 млн.

Шокуючий інцидент: На Кіровоградщині чоловік відібрав зброю у поліцейського та вистрілив собі у голову

четвер, 28 березень 2024, 17:23

У місті Світловодськ Кіровоградської області чоловік скоїв самогубство, відібравши зброю у поліцейського. Пpо це "Суспільне" повідомила речниця територіального управління Державного бюро розслідувань у місті Миколаїв Ольга Проценко, передають Патріоти...

Які хвороби крові та кровотворних органів звільняють від мобілізації в Україні - роз'яснення

четвер, 28 березень 2024, 16:56

В Україні з початку повномасштабного вторгнення РФ триває загальна мобілізація, під час якої військовозобов'язаних громадян призивають на службу в армію. Однак ціла низка захворювань є законною підставою для звільнення від мобілізації, передають Патрі...