І "рідну маму" продадуть: В окупованому Донецьку торгують "віджатими" авто та плиткою з ДАП

Всюдисущі "торгаші" не гребують ані контрабандою, ані краденими речами.

В окупованому Донецьку продають контрабанду і крадені речі. Фото:http://www.segodnya.ua/

В окупованому Донецьку торгівельний бум: у численних "комісіонках" продають все, що можна продати, починаючи з шампунів і закінчуючи краденими авто. Про це повідомляють Патріоти України з посиланням на Сегодня.

Зазначається, що "торгаші" не гребують контрабандою та "віджатими" речами. На місцевому ринку можна навіть придбати плитку з донецького аеропорту.

"В аеропорту була плитка, яку в інших частинах міста я ніколи не бачив. І яке ж моє було здивування, коли я на ринку біля залізничного вокзалу побачив таку ж плитку! Звичайно ж вживану. Виходить, вивозять з аеропорту не тільки метал, але і навіть тротуарною плиткою не погребували", - цитує видання будівельника Івана Стрельченко.

У матеріалі розповідають, що починалося все з продажу "віджатих" автомобілів два роки тому. Люди, з окупованих територій розповідають, що зараз всі подібні авто вже давно на службі "ДНР" або продані на вторинний ринок.

"Зараз" віджиманням "мало хто займається. Це начебто сильно б'є по репутації "республіки". Минулого року, звичайно, було масово, і займалися цим приїжджі - чеченці, осетини, які переганяли іномарки в Росію і там вони "губилися". Зараз все, що "віджате" непосильною працею, націоналізували", - розповів виданню житель Донецька.

Зазначається, що на місцеві СТО не рідко приганяють новенькі іномарки без документів і пропонують придбати "на запчастини".

Крім того, у автосалонах окупованого Донецька стали з`являтися автівки різних марок, з різними номерами та не завжди нові. Зокрема, у нещодавно відкритому автосалоні на виїзді з Донецька, у бік Макіївки, раніше знаходився офіційний представник французького автопрому. Однак зараз там продають далеко не європейські автомобілі.

"На вітрині у них стоять новенькі "Ниви". Ціну не знаю, але, судячи з усього, торгівля у них не дуже жваво йде. Навколо автосалону, немов вимерла зона утворилася. По кілька разів на день біля цього автосалону проїжджаю і жодної машини на парковці не спостерігаю, людей-відвідувачів також не видно, це якийсь автосалон-привид", - цитує видання місцевого жителя.

За спостереженнями донеччан, найбільше краденого товару, який залишився від "старого життя", можна зустріти в захопленому бойовиками магазині мережі "Спортмастер". Магазин окупанти заново відкрили трохи більше року тому, навіть не намагаючись змінити вивіску.

"Яке ж було наше здивування, коли в магазині ми побачили не тільки спортивні речі, а й повсякденний брендовий одяг - O'STIN, Zara та інших фірм. Причому старі цінники навіть ніхто не намагався зняти - крізь нову наклейку з ціною в рублях можна було побачити стару вартість в гривнях ще й датовану 2014 роком", - розповідають місцеві жителі.

Зазначається, що речі у комісійних магазинах окупованого міста викликають у багатьох донеччан страх. "Мені постійно здається, що це одяг з розграбованих мародерами квартир. Вже стільки їх відкрилося, "комісіонок", немов у нас мільйон жителів і всі принесли по половині вмісту своїх шаф на продаж", - зізналася донеччанка Ганна Яремна.

Але здають в магазини українські товари не тільки контрабандисти, а й бойовики. При цьому останні навіть наступають на п'яти ділкам з "чорного ринку". Як розповіла продавець одного з магазинів в центрі міста, українські цигарки в їх торгову точку здають бойовики, які працюють на блокпостах.

"Їм же кожен день в якості міні-хабарів дають цигарки - ось вони і до нас приносять. Ймовірно, просто не в змозі викурити їх стільки. При цьому закупівельна ціна у них навіть нижче, ніж вказана на пачці, а контрабандисти як мінімум накручують зверху 30% до вказаної ціни.

Нам вигідно купити дешевше - ми можемо ставити ціну прийнятну, тим більше українські цигарки у нас часто запитують", - розповіла продавчиня Наталя.

Одну людину діставали прямо з-під коліс: Голова райдержадміністрації влетів у натовп людей в Броварах (відео)

п’ятниця, 26 квітень 2024, 20:54

Голова райдержадміністрації у Броварах влетів на авто в натовп людей, четверо людей отримали тяжкі травми, передають Патріоти України. Троє людей отримали переломи, ще одну людину діставали прямо з-під коліс авто. Йдеться про голову райдержадміністраці...

"Закрий рота і йди звідси": На Львівщині працівники ТЦК зупинили автівку волонтера (відео)

п’ятниця, 26 квітень 2024, 19:54

Працівники одного з Територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки (ТЦК та СП) потрапили у черговий скандал. Цього разу подія сталася у Львівській області. Про це повідомляє видання "Четверта студія", посилаючись на місцеві Telegram-кана...