"Я хочу сказати вам "спасибі". За те, що тримаєте місто, що вам не буде соромно перед онуками", - Цаплієнко звернувся до мешканців Маріуполя

Зеленський, Вітвіцька та Фагот закликали молодь не їхати з України, а розвивати свої рідні міста

Фото: "1+1"

Лідер студії "Квартал 95" Володимир Зеленський, вокаліст гурту ТНМК Олег Михайлюта (Фагот), телеведуча Соломія Вітвіцька та журналіст Андрій Цаплієнко стали героями першого етапу проекту "Ті, що вражають" - серії мотивуючих публічних виступів людей. Про це повідомляють Патріоти України з посиланням на "РБК".

"За статистикою, 60% людей хочуть поїхати з України. Ми зробимо все, щоб зменшити цю цифру, бо ми бачимо в вас наше майбутнє! Я народилася у незаможній родині у Бродах. Ви мене зрозумієте, адже це також невелике містечко. Тож на шляху до своєї мрії я пройшла через усі випробування: жила в Німеччині на один євро на тиждень, у Києві місяць їздила на роботу на трамваї без квитка, бо на нього просто не було грошей, працювала вдвічі більше за інших, щоб мене помітили. І як людина, якій вдалося, я раджу вам запастися терпінням та бути наполегливими. Не приймати відмов, не розчаровуватися, а йти шляхом, який ви обрали", - сказала у своєму виступі перед студентами Маріупольського державного університету Соломія Вітвіцька.

Андрію Цаплієнку студенти задавали найбільшу кількість запитань. "Те, що відбувається зараз, з'явиться в підручниках історії через 10-20 років. Цей період буде названий війною за незалежність, і в один прекрасний день наші внуки запитають: "Послухай, діду, а де ти був під час цієї війни?". Я хочу сказати вам "спасибі". За те, що ви є, що тримаєте місто, що вам не буде соромно перед онуками", - звернувся він до жителів Маріуполя.

"Я пам’ятаю, як у 1991-му мама прийшла з роботи і принесла рублі і ще якісь папірці - нові гроші. В її очах був шок. Вона спитала: "Олег, а как мы проживем?". Я не знаю чому, але я був дуже спокійним, подивився на неї і сказав: "Мамо, все нормально. Прорвемося". З тих пір я пережив 4 кризи і скажу вам, що кожна нова вже не така страшна. Моя вам порада - ідіть за своєю мрією. Світ буде випробовувати вас, заважати вам, але це просто треба пережити", - сказав Фагот.

Володимир Зеленський згадав, що коли йому було 16 років, він з подружкою виграли грант на безкоштовне навчання в Ізраїлі. "Мені 16, поруч симпатична дівчинка, немає батьків, нічого тебе не дратує, а що буде у твоїй країні далі - тобі байдуже. Але мій батько не відпустив мене. І я вперше в житті з ним не сперечався. Я вступив в університет, не на режисуру, про що мріяв, а куди зміг - на юрфак, і не у Києві, де хотів навчатися, а у Кривому Розі. Я залишився з батьками та двома хворими бабусями в квартирі неподалік 95-го кварталу.

А потім було багато перемог та поразок, поки ми не стали "Кварталом", до якого приїздять звідусіль, купують формати, просять написати кіно та серіали, радяться. Я думаю, що багато з вас можуть віддати шану Маріуполю. Ми - "95 Квартал", таке місце є тільки у Кривому Розі. Але про нього знають багато-багато людей по всій країні.

Я думаю, що це величезна насолода та амбіція - створити щось, що розкаже усьому світові про ваше рідне місто", - розповів Зеленський. Додамо, що щосереди, з 19 жовтня по 16 листопада, команда з 4 спікерів (телеведучі, журналісти, актори, спортсмени, музиканти, представники модної індустрії та культурні менеджери) будуть виступати в одному з українських університетів з надихаючими промовами.

Головна мета проекту "Ті, що вражають" - підтримати українську молодь, розповісти, що за кожною історією успіху стоїть довгий тернистий шлях, поділитися досвідом, порадити, як дійти до своєї мрії. Наступним містом, куди відправляться "Ті, що вражають", стане Житомир.

Інновації, що рятують

п’ятниця, 19 квітень 2024, 12:55

Знов обстріл російськими терористами цивільної інфраструктури. Цього разу в Дніпрі. Треба лиш підтримувати, а не душити українські розробки, і обʼєднувати зусилля для прискорення допомоги, а не потурати політичним ревнощам. Ай-Петрі СВ — перспективний ...

Суд виніс вирок тренеру з Харківщини за згвалтування 11-річного хлопця: Шокуючі подробиці справи

п’ятниця, 19 квітень 2024, 11:44

15 квітня Городоцький районний суд Львівської області виніс вирок керівнику громадської організації “Десантно-спортивний навчально-тренувальний центр” у Чугуєві. Чоловіка визнали винним у розбещенні, сексуальному насильстві та зґвалтуванні 11-річного х...