"Я люблю цю країну і жити буду тут": Поляк Орест вступив до лав ЗСУ, щоб захищати Україну (фото)

​Хлопець щасливий, що пішов воювати і знайшов тут справжніх друзів, з якими вже захищав Щастя і Красногорівку.
Поляк Орест воює за Україну. Фото: Новинарня.

Уродженець Польщі Орест приїхав в Україну, коли йому було 18 років. Незабаром почалася війна з Росією, і хлопець захотів піти на фронт, передають Патріоти України.

"Якщо ми не зупинимо ворога тут, він піде до Харкова, потім до Києва, Житомира, Львову. Ніхто цього не хоче, тому потрібно бути тут. І ми свою землю не віддамо, як би росіяни цього хотіли. Ніхто звідси не піде", - каже Орест, мати якого родом з України.

За його словами, українці мають дух і стрижень. "Я дивуюся їх стрижню. Наприклад, мої побратими. Як би не було, як би не стріляли, вони з цього тільки сміються і не залишають позиції", - ділиться він.
Орест вже вивчив українську, але іноді використовує рідну мову: кричить з позицій в бік ворога кілька рядків з польського гімну, іноді польською говорить щось по рації. Його смішить, що ворог може подумати, ніби за Україну і дійсно воює "легіон НАТО".

Хлопець щасливий, що пішов воювати і знайшов тут справжніх друзів, з якими вже захищав Щастя і Красногорівку. "Я в них впевнений, що все буде добре, що вони прикриють спину, ніколи не зрадять, і ми й надалі будемо спілкуватися", - говорить Орест.

Він ані хвилини не шкодував про своє рішення переїхати в Україну і піти воювати за неї. Втративши польське громадянство, навіть не питав, чи зможе отримати його знову. "Я люблю Україну і жити буду тут", - посміхається Орест.
Джерело: Цензор.НЕТ

"Ринг був зовсім крихітним": Відомий боксер розповів, як у селі бився проти Усика

четвер, 25 квітень 2024, 19:53

Британський боксер Джордан Томпсон (15−1, 12 КО) пригадав, як свого часу отримав запрошення стати одним із спаринг-партнерів українського боксера Олександра Усика (21−0, 14 КО), який нині володіє поясами WBA, WBO, IBO та IBF у надважкій вазі, передають...

В Україні запустили мапу провайдерів, які надають інтернет під час блекаутів

четвер, 25 квітень 2024, 18:59

Міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров показав мапу провайдерів з усієї України, які працюють під час відключення світла. Мапа показує, чи може провайдер у конкретному будинку дати доступ до інтернету від 4 до 72 годин під час відключен...