"Я обязан был вывести поезд на станцию": Машиніст потяга метро розповів про теракт у Петербурзі (відео)

​За словами Олександра Каверіна, після зупинки потяга буквально протягом хвилини вони з'ясували, що сталося.

Машиніст Олександр Каверін. Фото:скрін відео

Потягом у петербурзькому метро, де 3 квітня стався вибух, керував машиніст Олександр Каверін. Як заявили у Слідчому комітеті, рішення Каверіна не зупиняти потяг у тунелі допомогло врятувати життя людей. Видання Медуза публікує відредаговане розшифрування його висловлювань, передають Патріоти України.

"Стався хлопок, запилення. Я зв'язався з диспетчером і повідомив про ситуацію. У цей момент почали надходити незрозумілі повідомлення по зв'язку "пасажир — машиніст", тому що одночасно говорили всі у всіх вагонах, про що я також повідомив диспетчеру. І прийняв рішення, згідно з інструкцією щодо дій у таких випадках, про виведення складу на станцію. Я зобов'язаний був вивести вагони на станцію", - розповів машиніст.

За його словами, після зупинки складу буквально протягом хвилини вони з'ясували, що сталося. Спочатку пасажири першого вагона внесли сум'яття. Від пасажирів першого вагона нам було зрозуміло, що хлопок був у першому вагоні, вони всі в один голос стверджували, що це сталося в першому вагоні, згадує Каверін.

"Протягом хвилини було сум'яття, потім інструктори пішли з'ясовувати далі за складом — ну, і стало зрозуміло, що стався вибух [у третьому вагоні]", - зазначив він. Потім, за його словами, резервні машиністи теж вийшли для надання допомоги. А сам він діяв за інструкцією, за вказівкою диспетчера.

У той момент, продовжив машиніст, про страх думати було ніколи, треба було працювати. "У мене вчора був важкий день. У мене не вийшло прийти додому... Я не зміг поїхати додому, бо вже чергували у мене на сходовому майданчику. У мене сім'я, у мене діти малолітні. Об 11 годині дзвонили дружині у двері й хотіли щось з'ясувати. Це просто негарно в цій ситуації", - розповів Каверін.

Безпрецедентний жест щодо іноземця: Зеленський нагородив орденом "За заслуги перед Україною" Алена Делона

четвер, 18 квітень 2024, 22:08

Президент України Володимир Зеленський нагородив легенду французького кіно Алена Делона орденом «За заслуги перед Україною». Про це повідомив посол України у Франції Вадим Омельченко у соцмережах, а також на французькому телебаченні, передають Патріоти...

Навіть гонорар не мав значення: Спаринг-партнер Усика відмовився від бою з бійцем із Росії й допоміг непереможному німцю його нокаутувати

четвер, 18 квітень 2024, 21:59

Чемпіон EBU у надважкій вазі Олександр Захожий (19−0, 15 КО) розповів про те, що йому пропонували провести бій в Саудівській Аравії з росіянином Арсланбеком Махмудовим (18−1, 17 КО), який виступає за Канаду, передають Патріоти України. «Я одразу відмов...