"Я подумав "чому б не залишитися жити тут": Фотограф з Іспанії пояснив, чому не збирається переїжджати з України

Хуан Маро приїхав у Львів як турист. Тут познайомився з Україною і вирішив залишитися назавжди.

Хуан Маро. Фото:https://gazeta.ua/

"Мені тут дуже сподобалося і я подумав "чому б не залишитися жити тут". Про це в інтерв'ю Gazeta.ua розповів аргентинець іспанського походження Хуан Маро, передають Патріоти України.

Він сім років живе в Україні у Львові. Переїхав сюди з Аргентини. Займається волонтерством у військовому госпіталі, фотографує бійців і їздить знімати військових у зону АТО.

Чоловік приїхав у Львів як турист. Тут познайомився з Україною і вирішив залишитися назавжди.

"Коли я переїхав, то нікого тут не знав. Знайомився з місцевими в Інтернеті, просто на вулиці або у якихось забігайлівках. Так і створив своє коло спілкування", - розповів Хуан.

Каже, що наші країни зовсім різні і саме тому Україна прекрасна по-своєму.

"Я подорожував Україною зі сходу на захід двічі і це дуже захоплююче. Бо Україна – рівнинна, на відміну від Іспанії. В Іспанії наближаєшся до Європи, коли їдеш на північ, в Україні – коли їдеш на захід. І ця трансформація країни дуже відчутна – у культурі насамперед.

Звісно, Україна – це Європа і Іспанія – це Європа. Але мені, як фотографу, цікава ця внутрішня відмінність всередині країн. Схід України зовсім інший, там відчутний вплив Росії і СРСР. Люди там почуваються українцями, але прогрес там зупинився.

Київ нагадує інші європейські міста, але багато що у Києві є відмінного, слов'янського. А от Львів він, як Прага, Краків, центральні міста Європи. Тому він видається мені більш європейським, ніж іспанські міста, архітектурою, зокрема. Я не був в Одесі, наприклад, але був у Чернівцях, Мукачеві, Ужгороді і всі ці міста дуже нагадують мені Європу, якою я багато подорожував – Чехію, Польщу, Словаччину, Німеччину".

Хуан вважає, що не варто шукати відмінностей і нарікати. Варто приймати кожну країну такою, якою вона є. І любити з усіма мінусами, і плюсами.

"Іноземці, які приїжджають в Україну із середземноморських країн, часто шукають відмінності між країнами і нарікають. Але для чого тоді переїжджати? Багато з того, що ми їмо в Іспанії – оливкова олія, риба, в Україні значно дорожче. Але знайти можна все.

Мені не дуже подобається борщ, бо я супів не люблю, але мені дуже смакує український хліб. Ваша їжа більш натуральна, екологічна. Ще я дуже люблю маринований оселедець, та й взагалі всі маринади. А найбільша українська любов – це медовуха і темне пиво".

Ціни на проживання в Іспаній та Україні теж різняться. Обидвох країн торкнулася криза.

"Ціни в Україні на оренду житла, без комунальних послуг, нижчі, ніж в Іспанії. Їжа, одяг – дорожчі. Якщо тобі пощастить, то в Україні, ти отримаєш 5-6 тис заробітку, середня з/п в Іспанії коливається від 700 до 1000 євро. Якщо ти живеш з батьками, тобі на все вистачатиме, але молоді в Іспанії, як і в Україні, дуже важко із купівлею власного житла. Навчання в університетах Іспанії – платне. Коли вчишся, маєш сплачувати податки, які щоразу зростають, тому для робочого класу здобути освіту стає все важче".

Мертвий улюбленець лежав у пакеті біля смітника: Киянин вбив собаку колишньої дівчини, щоб помститися

п’ятниця, 29 березень 2024, 13:00

У Києві 25-річний чоловік побив собаку та задушив його, а потім викинув на смітник. Так він помстився колишній дівчині через розрив стосунків. Про це повідомила пресслужба столичної поліції в п'ятницю, 29 березня, передають Патріоти України.

Для покупців ввели обмеження: У Норвегії перед Великоднем спалахнув продуктовий скандал

п’ятниця, 29 березень 2024, 12:51

Католицький Великдень цьогоріч припадає на 31 березня, і європейці масово скуповують у магазинах яйця. Як пише польське видання Gazeta, попит настільки великий, що у тій самій Скандинавії розгорнулася справжня яєчна криза, передають Патріоти України. У...