"Я тут народився, тут і помру": Волонтери знайшли останнього жителя стратегічного пункту на Донбасі (фото)

60-річний Сергій живе в посіченому від ворожих обстрілів будинку з дружиною Ганною.

Мешканець селища Шуми Сергій. Фото: соцмережі.

У звільненому від терористів українськими військовими стратегічному пункті Шуми Донецької області живе єдина сім'я, яка не покинула свій дім. Про це розповіли волонтери фонду "Повернись живим" у Facebook, передають Патріоти України.

Зазначається, що 60-річний Сергій живе в посіченому від ворожих обстрілів будинку з дружиною Ганною. "Подружжя не виїжджає, тому що збирається померти там, де народилося. За словами військових 58-ї бригади, які нині тримають оборону на цьому напрямку, донедавна у селищі жила ще одна бабуся, проте бойовики обстріляли її будинок, і старенька мусила поїхати. "Посікло їй хату добряче. Та й у нас все понівечене й потрощене – ось дірки в стелі від старих "прильотів", а ось в стіну гаража ще раніше прилетіла граната терористів. Найгарячіше тут було, мабуть, у 2015 році – міни літали просто над нашим будинком", - розповів Сергій.

За його словами, терористи і зараз не дають спокою, особливо вночі. Він повідомив, що світло в будинку є, а ось із водою давно проблеми. Українські військові допомагають із їжею і медикаментами. Зазначається, що Шуми - стратегічно важливе селище. У майбутньому воно може служити плацдармом для проведення подальших операцій Збройних сил.

"Під час бою за Шуми героїчно загинув молодший сержант 24-ї бригади Дмитро Український. Він був командиром групи прикриття, що виконувала завдання у "сірій зоні" і, на жаль, потрапила у ворожу засідку. Військовий вирішив прийняти бій, попри те, що противник значно переважав у кількості", - сказано в повідомленні.

Волонтери уточнили, що саме рішучість молодшого сержанта врятувала бійців з основної групи, які отримали наказ на вихід, а також життя 19-річному розвіднику, якому наказав відходити сам Дмитро. "Він залишився з ворогами і відстрілювався до останнього подиху. Поважайте загиблих і допомагайте живим", - додали волонтери.

І це не шкода для зору! Названо головну небезпеку смартфонів

п’ятниця, 19 квітень 2024, 9:40

Головну небезпеку мобільних телефонів назвало видання The Sun із посиланням на нещодавно проведене дослідження, передають Патріоти України. Журналісти видання повідомили, що під час дослідження вчені взяли мазки з сидінь унітазів та зі смартфонів та ві...

Коханка була з ФСБ? Німецький мільярдер, оголошений мертвим шість років тому, знайшовся в Москві

п’ятниця, 19 квітень 2024, 9:32

Автори журналістського розслідування вважають, що Гауб міг втекти до Москви через тіньові оборудки з росіянами. Його коханку підозрюється у зв'язках з ФСБ. . Німецько-американський магнат роздрібної торгівлі, 64-річний мільярдер Карл-Еріван Гауб, який...