"Я в голові так зробила, що він у мене живий": Донька бійця АТО розповіла про втрату батька (відео)

Євгенія зазначила, що інколи складно знайти спільну мову з однолітками, які не знають, що таке втрачати близьку людину.

Женя і досі сумує за татом. Фото:скрін відео

Чотирнадцятирічна донька загиблого героя АТО Ільдара Багірова Євгенія розповіла, як переживає втрату батька на Донбасі. Про це повідомляє Голос Америки, передають Патріоти України.

Зазначається, що її батько був українським патріотом азербайджанського походження, командиром блокпосту під Дебальцевим. Він загинув, коли Жені було лише 12 років. У будинку, де вони тепер живуть із мамою, все нагадує про нього.

"Я тата сильно любила. Дуже веселий, дуже добрий. Він поряд, дарма що не можна обняти", – зазначила Женя.

Дівчина часто говорить із батьком на самоті – розповідає про навчання у школі і те, які книжки прочитала.

"Усі кажуть, начебто я сама з собою вдома розмовляю, але насправді я з татом говорю. Я в голові так зробила, що він у мене живий", – розповіла дівчина.

Також Женя зазначила, що інколи складно знайти спільну мову з однолітками, які не знають, що таке втрачати близьку людину.

"Вони розуміють, що треба дорожити тим, що в тебе є. А ті діти, у кого є все і є батьки, вони не розуміють, що у них щастя", – розповіла вона.

Як зазначила керівник волонтерської організації "Покоління майбутнього" Лариса Кадуріна, дітям набагато складніше пережити втрату близької людини. Саме тому завдяки українській діаспорі у США була створена організація, яка опікується дітьми з родин загиблих та тяжко поранених в АТО.

"У США є величезний досвід після В’єтнамської війни. Там розуміють, що поранені, загиблі і вдови – це одна категорія, а діти – це зовсім інша, можливо, найбільш незахищена і вразлива, якій треба допомогти. І це треба робити негайно, сьогодні", – наголосила вона.

Завдяки цьому проекту вже 100 дітей з України пройшли психологічну реабілітацію в санаторіях. І якщо раніше він фінансувався виключно за кошти діаспори, то зараз потребує активної допомоги держави.

Більшості людей вона добре знайома: Яка хвороба стане причиною наступної пандемії

субота, 20 квітень 2024, 19:30

Більш ніж половина, а саме 57% провідних науковців у галузі охорони здоров'я впевнені, що наступним інфекційним захворюванням, яке спричинить смертельну пандемію, стане новий штам вірусу грипу. Про це пише The Guardian, передають Патріоти України. У мі...

На Київщині 5 підлітків "запросили в гості" та зґвалтували малолітню дівчинку

субота, 20 квітень 2024, 18:15

У Київській області судили 5 підлітків через групове зґвалтування малолітньої дівчини. Серед підозрюваних - дорослий хлопець, студентка 1 курсу училища, яка має на утриманні дитину, учень 9 класу та дві учениці 8 і 9 класів. Про це йдеться у вироку Вас...