"Я вже в Україні, вдома. За це велике спасибі": З'явилося відео звільнення з полону Романа Савкова

​В армійця у полоні бойовиків почався цукровий діабет, через що він за дуже короткий проміжок часу втратив 25 кг ваги​.

Звільнений Роман Савков. Фото:Прямий

Українського військовослужбовця Романа Савкова визволили з полону терористів. Старший солдат 92-ї бригади досі в шоковому стані і не вірить, що звільнення таки відбулося. Поспілкуватися з ним вдалося кореспонденту 5 каналу Євгенії Китаєвій, зазначають Патріоти України.

Операція звільнення українського військового Романа Савкова відбулася на КПВВ "Майорське" в Донецькій області. Старший солдат потрапив до рук бойовиків у ніч проти 20 липня 2017 року. Саме тоді терористи намагалися штурмом взяти українську позицію поблизу Красногорівки.

"Двічі давали спілкуватися з батьками. Коли взяли у полон, дали зв'язатися і все. Більше ні листа, ні дзвінка не було", – зазначив боєць і додав, що наразі він відчуває полегшення, бо тепер в Україні, вдома.

Романа утримували в ОРДО, в Макіївській колонії. Чоловік дістав осколкове поранення ноги. Вже в полоні окупантів у нього почався цукровий діабет. За дуже короткий проміжок часу Роман втратив 25 кг ваги.

Про стан армійця розповів військовий лікар Андрій, що вже встиг його оглянути: "Стан в цілому задовільний. Але дуже виражена психічна і соматична астенія, всі органи ослаблені. Це довга неволя спричинила такий стан. Крім того, в Романа виявили цукровий діабет першого типу, це тяжка форма".

Про порятунок бійця Президента просили звільнені 27 грудня українські заручники. Для цього Петро Порошенко помилував жінку, яку вже 21 січня доправили в Донецьк. Одразу після визволення боєць і глава держави змогли поспілкуватися телефоном. Як каже сам Роман, найбільше в ці півроку він хотів почути голос рідних.

Як щойно звільнений спілкувався з мамою та Президентом – дивіться у відео.

Як повідомлялося раніше, президент України Петро Порошенко повідомив про звільнення з полону старшого солдата 92-ї бригади Романа Савкова.

25-річна українка організувала "фабрику документів" у Гданську, але щось пішло не так (відео)

вівторок, 16 квітень 2024, 13:02

Польські правоохоронці затримали 25-річну громадянку України, яку підозрюють у підробці документів. Слідчі виявили понад 2750 готових документів, вартість яких на чорному ринку може сягати 14,5 млн злотих (близько 142 млн грн). Про це повідомила Прикор...

У Євпаторії понад 200 тварин загинули під час пожежі у зоопарку

вівторок, 16 квітень 2024, 11:44

В тимчасово окупованій Євпаторії вночі згорів екзотаріум Тропік-парк, на пожежі врятовано жінку та двох ведмедів. Про це повідомляють російські ЗМІ у вівторок, 16 квітня.Зазначається, що повідомлення про спалах надійшло до служби порятунку о 02:33. Вог...