"Я знищу людство": Людиноподібний робот в США пригрозив всьому світу (відео)

Робот Софія вміє передавати людські емоції, в її очах розташовані камери, що дозволяють розрізняти обличчя і встановлювати з людиною візуальний контакт.

Робот Софія від Hanson Robotics. Скріншот: Gio Livoti / Youtube

Американська компанія Hanson Robotics презентувала людиноподібного робота на ім'я Софія. За словами головного виконавчого директора компанії доктора Девіда Хенсона, людиноподібні роботи призначені для роботи в охороні здоров'я, освіті та сфері обслуговування. Про це повідомляють Патріоти України з посиланням на Нескучные новости.

Софія здатна передавати людські емоції, в її очах розташовані камери, що дозволяють їй розрізняти обличчя і встановлювати з людиною візуальний контакт. Робот вміє розпізнавати мову і запам'ятовувати обличчя.

На думку Хенсона, в майбутньому роботи не будуть відрізнятися від людей, хоча він би вважав за краще, щоб роботів завжди можна було відрізнити.

"Сподіваюся, через 20 років людиноподібні роботи будуть працювати на нас, грати з нами, вчити нас, вони будуть нашими справжніми друзями. Ти б хотіла знищити людство? Будь ласка, скажи "ні", - звернувся він до Софії. "Гаразд, я знищу людство", - відповів робот.

"Бумеранг" повернувся: Ключова галузь економіки РФ зіткнулася з гострим дефіцитом працівників - причиною стало вторгнення в Україну

середа, 8 травень 2024, 6:44

Перехід Росії на "військові рейки" в економіці призвів до гострої нестачі робочої сили в нафтовій та газовій промисловості. Справа в тому, що тепер за робочу силу з енергетичними компаніями активно конкурують армія та виробники зброї, крім того, в РФ з...

В Україні чоловіків, які не стали на військовий облік, штрафуватимуть без їхнього відома: Що це означає

середа, 8 травень 2024, 6:28

Парламент може легалізувати заочні штрафи для ухилянтів, передають Патріоти України. Як повідомляє "Судово-юридична газета", Верховна Рада готова ухвалити в цілому законопроєкт, який передбачає, що за порушення правил військового обліку чоловіків зможу...