"Ядерні фугаси": У РФ влаштували істерику через Україну

Російські пропагандисти прирівняли українські атомні електростанції до "ядерних фугасів", які вкрай небезпечні у випадку гіпотетичного вторгнення РФ на територію України, повідомляють Патріоти України.

"Не варто забувати про чотири АЕС: Запорізьку, Рівненську, Хмельницьку та Південно-Українську. Вони і в мирний час являють собою серйозну небезпеку, оскільки українці допускають порушення у технології їхньої експлуатації. А у воєнний час це, по суті, чотири ядерні фугаси великої уражаючої потужності", —-пише рупор Кремля "НВО".

За інформацією видання, російська армія за можливого вторгнення може розраховувати на лояльність населення Лівобережжя. У публікації наголошується, що все, що має Україна, "це погано навчена і настільки ж погано озброєна піхота, декілька сотень старих танків і допотопна артилерія".

Водночас видання зазначає, що підрахунок українських сухопутних сил не дає справжнього уявлення про те, як можуть розвиватися події російсько-української війни.

"У випадку вторгнення російське командування може розраховувати на лояльність населення тільки Лівобережної України, а також південних областей (Одеської, Миколаївської і Херсонської). Населення великої частини правого берега, особливо північного заходу країни, напевно буде партизанити. Уявімо, Росія захопила Україну, виникає запитання, що робити зі зруйнованою країною, адже у Москви немає ресурсів для її відновлення. І нарешті, Заходу все одно, хто влаштує війну, агресором буде оголошена саме Москва, а це забезпечить надійну ізоляцію Росії на довгу перспективу", — пише рупор Кремля.

Хто б сумнівався: Міжнародні експерти знайшли порушення в справі Коломойського

п’ятниця, 26 квітень 2024, 12:27

У справі бізнесмена Ігоря Коломойського, який знаходиться під вартою за підозрою у заволодінні коштами «Приватбанку», є порушення одразу трьох статей Європейської конвенції з прав людини (ЄКПЛ). Такого висновку дійшли експерти моніторингової місії IAC ...

У фінському місті на кордоні з Росією зрізали прапор України

п’ятниця, 26 квітень 2024, 11:59

Український прапор, що майорів перед мерією фінсько міста Лаппеєнранта, за останній тиждень двічі зазнав вандалізму. Про це повідомляє Yle, передають Патріоти України. Невідомі обрізали мотузки, на яких тримався прапор, після чого він опинився на земл...