Як подолати осінню хандру: Топ-10 продуктів для підвищення імунітету

Осінь - пора негод. Холодні вітри, дощ, температура повітря стрімко опускається - саме в цей час ми особливо схильні до застуди.

Осінь можна пережити без застуди. Фото: ЖЖ.

Настала справжня осінь, але щоб уникнути застуд і захворювань, варто підвищити імунітет, і в цьому вам допоможуть 10 головних продуктів, повідомляють Патріоти України з посиланням на Нескучные новости.

Часник

Часник бореться з інфекціями і бактеріями, завдяки своїм противірусним властивостям і антибактеріальним характеристикам. Він також є потужним антиоксидантом і одним з найпростіших продуктів для включення в раціон.

Мед

Щоденне споживання меду допоможе вам зміцнити імунну систему. Його антиоксидантні, антимікробні та антибактеріальні властивості борються з інфекціями, вірусами, бактеріями і грибками.

Мед також покращує роботу травної системи, заспокоює біль у горлі, лікує кашель, сприяє загоєнню ран і шрамів.

Імбир

Імбир - добре підвищує імунітет. Він має потужні антиоксидантні, протизапальні та антимікробні властивості. Це допомагає підвищити імунну функцію і пошкоджені клітини. Крім того, така дружелюбна пряність, як імбир, стимулює травлення, допомагає зняти здуття живота, спазми і нудоту.

Риба

Прекрасне джерело Омега-3 жирів, які допомагають в боротьбі з бактеріями. У рибі також є цинк, а він включає імунні клітини.

Чай

У чаї міститься амінокислота, яка допомагає імунній системі залишатися сильною. L-теанин присутній у всіх типах чаю. Навіть кава без кофеїну має здорову дозу цієї амінокислоти.

Йогурт

Організму все більше і більше варто мати хороші бактерії, а йогурт є їх відмінним джерелом. Живі культури стимулюють імунну систему боротися з хворобами.

Цитрусові

Це, мабуть, найвідоміші продукти для підвищення імунітету. Апельсини, мандарини, грейпфрути, лимони і лайми є відмінним джерелом вітаміну C, який допомагає підтримувати захисні сили організму проти інфекцій.

Гриби

Протягом століть люди їли гриби для підтримки здоров'я імунної системи. Сучасні дослідники тепер знають чому. Гриби збільшують кількість і активність лейкоцитів, роблячи їх більш агресивними. Це добре, коли організм бореться з інфекцією.

Горіхи

Горіхи містять багато антиоксидантів, вітамінів і хорошу дозу цинку. Ці маленькі продукти для підвищення імунітету легко носити з собою в якості перекусу.

Яскраві овочі

Яскраві зелені, жовті та оранжеві овочі мають найвищу кількість каротиноїдів. Це антиоксиданти, які допомагають вашій імунній системі тримати себе в формі. Перед вами величезна різноманітність: перець, морква, кабачки, шпинат, брокколі. Вибирайте і експериментуйте з різними стравами.

Провину заперечував: На Волині педагога засудили на три роки через ухилення від мобілізації

субота, 20 квітень 2024, 8:23

У Волинській області до 3 років позбавлення волі засудили колишнього вчителя, який категорично відмовився від мобілізації та просив суд виправдати його. Про це йдеться у вироку Ківерцівського районного суду Волинської області, передають Патріоти Укра...

Мобілізація в Україні триває: Стало відомо, які дані потраплять до оновленого реєстру призовників

субота, 20 квітень 2024, 7:26

Напередодні відбулось засідання Комітету з питань нацбезпеки, оборони та розвідки, на якому було розглянуто три законопроєкти. Серед них - про реєстр військовозобов’язаних. Про це повідомила членкиня комітету Ірина Фріз (фракція "Європейська солідарніс...