Як зеки поповнюють ряди окупантів на Донбасі

По кілька десятків засуджених з кожної колонії записуються у воєнізовані угруповання.

Експерт Донбас-СОС за документуванням порушень прав людини Наталя Мельник на прес-конференції заявила, що на Донбасі постійно практикується тиск на ув’язнених, з метою їх залучення у ряди воєнізованих угруповань сепаратистів, повідомляють Патріоти України.

Експерт розповіла про відомі їй факти, такого «звільнення» щонайбільше 20 людей з однієї колонії. Ще в 2014-2015 роках у місця позбавлення волі приходили представники бойовиків та пропонували в’язням писати заяви про зарахування їх до складу воєнізованих угруповань, заявила вона.

Велика кількість ув’язнених написали такі заяви, в силу різних мотивів, хто зі страху, хто з надією швидше залишити в’язницю. Але вийти «достроково» вдалося лише тим, хто мав зацікавлених осіб у складі бойовиків та міг домовитися з керівництвом табору. Як зазначила Мельник, багато хто, з таких «достроково звільнених» дуже швидко поверталися до колонії за нові злочини.

Опублікував: Інна Мартинчук

Мілевський поновив кар'єру футболіста: Стало відомо, де він буде грати

п’ятниця, 19 квітень 2024, 10:58

Колишній нападник київського "Динамо" та збірної України Артем Мілевський оголосив про повернення у футбол. 39-річний уродженець Мінська виступатиме за столичний медіаклуб IGNIS, передають Патріоти України. За IGNIS грають футбольні агенти та функціон...

Посол пояснив, чи приїде ТЦК шукати ухилянтів за кордоном

п’ятниця, 19 квітень 2024, 10:30

Після низки новин про те, що поза межами України може розпочатись процес ідентифікації військовозобов’язаних українців, яких поки не збираються зобов’язувати повертатись, дипломати розповіли деякі нові подробиці, передають Патріоти України. В коментар...