Якби не армія РФ: Бірюков пояснив, чому Україна не закінчила війну за два тижні у 2014

Між військовими частинами, які спускалися зверху через Дебальцеве, Вуглегірськ, і тими частинами, які піднімалися знизу через Іловайськ, залишалося 20 або 30 кілометрів — саме стільки їм не вистачало, щоб з'єднатися й повністю відрізати Донецьк.

Юрій Бірюков. Фото:http://news.liga.net/

Зараз дуже часто згадують, що ще перед президентськими виборами в 2014 році Порошенко обіцяв закінчити АТО за два тижні. Україна б АТО й закінчила за кілька тижнів, якби Росія не увійшла на нашу територію. До завершення антитерористичної операції все йшло по плану. Про це розповів в інтерв'ю Online.ua радник президента України Юрій Бірюков, передають Патріоти України.

Він зазначив, що між військовими частинами, які спускалися зверху через Дебальцеве, Вуглегірськ, і тими частинами, які піднімалися знизу через Іловайськ, залишалося 20 або 30 кілометрів — саме стільки їм не вистачало, щоб з'єднатися й повністю відрізати Донецьк. І тоді б, власне, все й закінчилося.

"Але тоді Російська Федерація увійшла на нашу територію. Відкрита, відверта агресія Російської Федерації. Ну, вибачте, закінчити АТО за кілька тижнів або протистояти РФ — це різні речі! Адже в травні, в квітні 2014 року ми не могли собі навіть уявити нічого подібного! Спочатку ніхто ж не міг повірити, що Росія буде постачати зброю", - наголосив радник Порошенка.

Тому в квітні 2014 року обіцяти, - продовжив Бірюков, - що війна закінчиться за кілька тижнів — так, можна було. Точніше, не війна, а АТО, коли на той момент це було щось незрозуміле. "У нас не було розвідки, у нас не було армії, у нас не було розуміння, що взагалі там відбувається. Тобто там якісь ніби сепаратисти...

Але якщо це на рівні "якісь там сепаратисти" в кількості кількох тисяч осіб, яких, ну, зрозуміло, негласно якось Росія підтримує — це одна історія. А коли туди входить кілька батальонно-тактичних груп — це вже зовсім інша історія", - наголосив радник глави держави.

Оце так! Влада у Мілані планує заборонити продаж морозива та піци вночі

четвер, 25 квітень 2024, 17:48

У Мілані, одному з найбільш відвідуваних туристами міст Італії, можуть ввести заборону на продаж їжі та напоїв навинос після опівночі. Заборона містить норму й про морозиво, що є частиною традиційного вечірнього дозвілля в місті. Про це повідомляє CNN,...

"Я вчора розмовляв із польським журналістом": Політолог пояснив, в якому випадку Польща може депортувати українців

четвер, 25 квітень 2024, 17:30

Політолог Володимир Фесенко пояснив, чому міністр оборони Польщі Владислав Косіняк-Камиш заявив про те, що його країна готова допомогти Україні повернути військовозобов’язаних. Він вважає, що це – відображення настроїв населення Польщі. Про це Володими...