"Якщо діти спробують ухилятися від військової підготовки, то не будуть допускатися до навчання в школі", - постпред Порошенка про ситуацію в Криму

На окупованому півострові діє система залучення дітей в воєнізовані структури, яка починається з дитячого садка.

Дітей у Криму примусово залучають до воєнізованих заходів. Фото: Фейсбук.

На сьогоднішній день окупований Крим перетворився на "зону суцільної мілітаризації"; до тотальної військової підготовки залучають навіть дітей. Про це журналістам розповів постійний представник президента України в Автономній Республіці Крим Борис Бабин, передають Патріоти України.

"Крим на сьогодні став зоною суцільної мілітаризації. Українських громадян, які проживають в Криму, сьогодні залякують, примушують до служби за контрактом у збройних силах Російської Федерації і в інших формуваннях", - сказав він.

Постпред повідомив про те, що на півострові діє "система залучення дітей в воєнізовані структури", яка "починається з дитячого садка". За його словами, "початкова військова підготовка абсолютно примусова і обов'язкова, і охоплює абсолютну більшість дітей".

"Немає ні морального, ні вікового цензу" для залучення дітей до військової підготовки. "У більшості випадків це примусово чи добровільно-примусово, і бажання дитини тут мало що значить. Якщо вони будуть ухилятися, то просто не будуть допускатися до навчання в школі, а у батьків будуть величезні проблеми з російськими спецслужбами", - констатував постпред президента.

Відповідаючи на запитання, чи залучаються до подібної підготовці кримськотатарські діти, Бабин сказав: "Я не буду коментувати етнічне питання, тому що у нас немає цифр. Але скажу, що винятків там немає ні для кого".

За його інформацією, "в північних районах Криму, де росіяни тримають підрозділ власної прикордонної служби, в кожному населеному пункті створюють дитячі табори для допомоги російським прикордонникам, щоб вони шукали українських порушників того, що вони вважають "державним кордоном".

Бабин додав, що "призовні комісії працюють в кожному населеному пункті, де є так звані військкомати". Підготовлені на півострові бійці "відправляються Росією в ті зони, де йдуть конфлікти" - не лише на схід України, але і в Сирію.

Постпред президента України підкреслив: має місце факт міжнародного злочину, передбаченого Четвертою Женевською конвенціэю про захист цивільного населення під час війни. Документом, зокрема, заборонено "залучати населення окупованої території в збройні лави країни-агресора".

На Волині 19-річна мама отримала підозру за те, що заморила голодом власну дитину

вівторок, 30 квітень 2024, 22:55

На Волині через умисні дії матері немовля не прожило і двох місяців. ЇЇ підозрюють у тому, що заморила дитину голодом. Про це повідомляє прокуратура Волині, передають Патріоти України. «За процесуального керівництва прокурорів Луцької окружної прокурат...

Одеський суд повернув державі найбільше штучне озеро

вівторок, 30 квітень 2024, 21:41

Господарський суд Одеської області зобов’язав повернути у власність державі найбільше штучне озеро України. Про це повідомляє Одеська обласна прокуратура, передають Патріоти України. Йдеться про озеро Сасик (Кундук) площею 20 тис. га. Воно розташоване ...