"Якщо стосовно Польщі та України Путін може дозволити собі діяти нахабно, то з Лондоном така поведінка не пройде", - польський експерт про російсько-британську напругу

Що стосується Великобританії, Путін просто хоче ще сильніше розсердити британців, які, як ми знаємо, переживають зараз складні часи. Путін неприховано намагається підвищити рівень міжнародної напруженості, викликати у противників роздратування.

Путін. Фото:PoliticUA

Президент Росії знову вдався до провокацій. Спочатку він запустив дрони в польський повітряний простір, потім відправив кораблі до кордонів Великої Британії. Це співмірні події чи дві різні гри? Інтерв'ю з радянологом і журналістом Анджеєм Ломановським наводить Fronda.pl, зазначають Патріоти України.

- Провокації щодо Великобританії - це чиста підступність. Путін неприховано намагається підвищити рівень міжнародної напруженості, викликати у противників роздратування. Якщо по відношенню до Польщі і України він може дозволити собі діяти нахабно, то з Лондоном така поведінка не пройде.

Українці не оголосять йому війни, а наша держава абсолютно неефективна - безпілотні апарати ми помітили випадково. Зараз Польща визнає, що найкраще було б розставити уздовж кордону кілька тисяч мисливців, щоб ті просто стріляли по дронах. Це показує, що ми не знаємо, як з ними впоратися. Що стосується Великобританії, Путін просто хоче ще сильніше розсердити британців, які, як ми знаємо, переживають зараз складні часи.

- У нього це виходить?

- Ні. Коли він повів флотилію поблизу від їх кордонів, вони його висміяли, бо один корабель почав диміти.

- А дрони?

- Ситуація з дронами, які з'являються над польською територією, виглядає інакше. Наші офіцери солідарні в тому, що це схоже на підготовку до якоїсь більшої операції. Росіяни вивчають переправи, мости, дороги і так далі. Я думаю, найкраща стратегія щодо невиправного в міжнародній сфері Путіна - це жорсткі кроки. Вірний метод "дискусії" з Кремлем знайшов президент України Петро Порошенко. За кожною російської провокацією слідує негайна, часто безжалісна українська відповідь. Путін ніколи не знає, де і як відповідатимуть українці. Якщо хтось зараз і здатний заспокоїти Путіна, то це українці.

- Ви можете навести якісь конкретні приклади?

- Один був зовсім недавно. Росіяни заарештували в Криму українців, звинувативши їх у шпигунстві. Беручи до уваги обстановку в Криму, можна відразу сказати, що це обман, який служить підживленням терору в колах української меншини на півострові. Відповідь Києва надійшла блискавично: через кілька днів в Криму викрали двох російських військових, які, як з'ясувалося, служили до цього в українській армії, в зв'язку з цим їх судитимуть в Україні за зраду батьківщині. Я думаю, в результаті їх обміняють на в'язнів Путіна. Дії українців - це єдиний метод взаємин з Путіним: на жаль, російський лідер повністю збожеволів і не розуміє іншої мови.

- Експерти, з якими я розмовляв, діляться на дві групи. Одні кажуть, що якщо ми загостримо риторику по відношенню до Кремля, трапиться трагедія, а інші вважають, що він, навпаки, відступить, побачивши кордон, який не можна перетинати. Що ви про це думаєте?

- Влаштовуючи провокації, Путін намагається намацати цю межу. Потім він піде трохи далі, і місяць за місяцем межа буде поступово пересуватися. Це дуже небезпечна гра, нахабство дворового хулігана. Я вже давно повторюю, що Польщі слід жорстко реагувати на всі його провокації. Ми повинні ясно дати зрозуміти, що у нас цей кордон він відсунути не зможе. Не має значення, раціональний Путін чи ні, його психіка сформувалася в бандитських дворах Ленінграда, крім того він керується принципами дзюдо, на що, стежачи за його кроками, звертали увагу японці.

- Тобто?

- Коли він з кимось бореться, він постійно прагне вивести суперника з рівноваги, як це роблять дзюдоїсти. Без перерви, день за днем він намагається відірвати ногу суперника від мату і зробити кидок. Це не припиниться, поки він не отримає чіткий сигнал.

- Наприклад?

- Наприклад, якщо ми будемо збивати російські дрони, як тільки вони перетнуть наш кордон. Такий сигнал Путін зрозуміє. Звичайно, через місяць він придумає нову провокацію, тоді нам доведеться знову відповідним чином реагувати і чекати, коли він відступить. Інакше взаємодіяти з цією людиною неможливо.

"Немає чим за газ та світ заплатити": Народний артист розповів, яку пенсію отримують легендарні українські співаки

середа, 24 квітень 2024, 19:41

Відомий співак, композитор та народний артист України Іван Попович заявив, що має пенсію 5 тис. грн в місяць. Також він розповів про тяжку долю багатьох українських зірок після завершення кар'єри, передають Патріоти України. Попович повідомив, що пенсі...

Накивала п'ятами чи спіймали? У Росії зникла ексдружина затриманого за хабарі заступника Шойгу

середа, 24 квітень 2024, 18:43

Родичі ексдружини затриманого за хабарі заступника міністра оборони РФ Тимура Іванова - Світлани Захарової - не можуть зв'язатися з нею. Згідно з непідтвердженими даними, 50-річна жінка, відома також під прізвищами Маніович та Іванова, могла бути затри...