Яким повинен бути сучасний політик? Приклад Канади

Канадському прем'єр-міністру Джастіну Трюдо властива якість, що начисто відсутня у наших українських політиків - емоційний інтелект.

Джастін Трюдо - прем'єр-міністр Канади. Фото: uainfo.org.

У нас часто люблять говорити про "професіоналів", абсолютно не звертаючи уваги на ті якості, які прийнято називати "людськими". Ось і зараз в усіх усюдах тріщать про "уряд технократів". У нас уже були професіонали, і навіть "проффесіонали" - і ті, і інші відзначилися тим, що технічно крали - тобто були "технокрадами". А як в інших країнах, які прийнято називати "цивілізованими"? Спостереженнями поділилися Патріоти України, посилаючись на Нескучные новости.

Візьмемо, наприклад, Канаду, одну з найбільш благополучних країн світу з великою українською громадою. Джастін Трюдо (44 роки) - прем'єр-міністр Канади. За першою освітою - педагог. Викладав французьку мову і математику в середній школі. Йому притаманна якість, яка начисто відсутня у наших українських політиків - емоційний інтелект, тобто, здатність до співпереживання і прийняття відповідальних рішень для надання активної допомоги нужденним.

Можливо, досвід роботи з важкими дітьми, досвід розуміння почуттів і мотивів інших людей привів його до такого висновку: «Ви не повинні відкидати такі фактори, як співчуття, співчуття, якщо ви підшукуєте кращих працівників. Нам потрібні громадяни країни, а не тимчасові працівники компанії». До речі, Канада займає одне з провідних місць в світі за якістю середньої освіти.

В ході передвиборних дебатів в жовтні 2015 року висловився щодо своїх планів з планування бюджету: «Наш вибір інший - три роки незначного дефіциту, щоб допомогти дітям і витягнути 315 000 малюків з убогості. Збільшення податків для тих, хто займає керівні посади, скорочення податків для середнього класу, інвестиції в розмірі $ 60 мільярдів у інфраструктуру країни».

Його дружина, Софі Грегуар (40 років), журналістка, телеведуча, фотомодель. Любить екстремальні види спорту, грає на флейті і гітарі. Займається філантропією, працює в некомерційній організації «The Shield of Athena», що займається жіночими питаннями, зокрема, проблемами жертв насильства в сім'ї; активно працює в організаціях, які борються з булімією; з благодійними цілями їздить в Африку. Є про що подумати, чи не так?

Як підтвердити право на відстрочку через інвалідність дружини - роз’яснення юриста

четвер, 2 травень 2024, 14:56

Чоловіки, які мають дружину з інвалідністю III групи, можуть отримати відстрочку від мобілізації. Про те, як підтвердити це право, розповіла юристка Галина Токмач, передають Патріоти України. Правозахисниця пояснила, що мобілізаційним законом, який наб...

Символ незламності українського духу: У Києві з'явився рекордний мурал з Залужним (фото)

четвер, 2 травень 2024, 13:30

У Києві з'явився найбільший мурал, присвячений колишньому Головнокомандувачу Збройних сил України Валерію Залужному, повідомляють Патріоти України. "Ми це зробили! Наш перший і далеко не останній рекорд! Пишаюся тим, що ми робимо і пишаюся тими з ким м...