Ідея належала продюсеру каналу: Екс-оператор путінського ТБ зізнався у фальсифікації сюжетів з Донецька

Іван Романов, який раніше працював оператором на пропагандистському "Першому каналі", зазначив, що під час зіткнень в Донецьку у квітні 2014, знімальної групи каналу навіть не було на місці події.

Ілюстрація:Преса України

Колишній оператор "Першого каналу" Іван Романов заявив, що в сюжеті про зіткнення в Донецьку під час проукраїнського мітингу 28 квітня 2014 року знімальна група з РФ перекрутила факти. Про це повідомляють Патріоти України з посиланням на Інформаційні війська України.

Він зазначив, що самої знімальної групи "Першого каналу" на місці інциденту не було. При цьому ідея сказати про те, що прихильники єдиної України рушили на будівлю адміністрації і спровокували ополченців, належала продюсеру каналу.

За словами Романова, на перекручування фактів вказує місце розташування висотних будівель у відео.

"Місце старту цих націоналістів до того місця, де сталося зіткнення, - в протилежному боці від Донецької обладміністрації. Ви можете порівняти будівлі, будинки, вулицю, місце старту, місце зіткнення - і ви прийдете до висновку, що на жодну міськадміністрацію ця компанія людей в цей день не йде", - уточнив він.

"Смерть режиму!" У Росії школярка отримала 3,5 року колонії за напис на гаражі

п’ятниця, 26 квітень 2024, 4:15

У Росії десятикласницю з Чити засудили до 3,5 року колонії за напис на гаражі. Про це у четвер, 25 квітня, повідомив російський незалежний ТГ-канал Astra. . Військовий суд визнав винними відразу за кількома статтями 19-річного Олександра Сніжкова і 1...

У культового паризького кабаре Мулен Руж в Парижі обвалилися лопаті знаменитого вітряка (відео)

п’ятниця, 26 квітень 2024, 0:55

У ніч на 25 квітня в Парижі обвалилися лопаті знаменитого вітряка Мулен Руж. Падіння також пошкодило фасад паризького кабаре, розташованого в паризькому районі Пігаль. Про це повідомляє телеканал BFM TV. . Оскільки інцидент стався вночі, обійшлося бе...