Їдять та роблять уроки в ліжку: Не дивлячись на жахливі умови проживання, жінка у Києві народила шосту дитину (відео)

Тепер мати вимагає від держави квартиру в столиці, хоча законних підстав посунути чергу заради неї немає.

Жінка жаліється, що її шостій дитині ніде поставити кроватку у квартирі. Скрін відео

Багатодітна родина Максименків увісьмох живе на 18 квадратних метрах. У пільговій черзі на квартиру в столиці вони стояли під номером дев'ять, однак, черга рухається лише назад. Про це йдеться у сюжеті ТСН.19.30, повідомляють Патріоти України.

Денис і Максим повернулися зі школи і для повної картини бракує лише тата з роботи. На кожного члена родини тут трохи більше двох квадратних метрів. Це означає, що навіть ліжко є не в кожного. Сашко і Павлик сплять валетом. Для старших дітей ліжко - це письмовий стіл і шафа.

Настя письмові уроки теж робить у ліжку, для цього в неї є дощечка. У цьому кутку вона навіть примудряється вишивати, не звертаючи увагу на гармидер. А нещодавно в родині Максименків народилася шоста дитина. Хлопчика щойно забрали з пологового. У квартирі використаний кожен сантиметр площі, а речі вже висять навіть під стелею.

Колись це була звичайна 3-кімнатна квартира з однією кухнею, ванною і туалетом , але шість років тому три кімнати продали різним господарам і за родиною Максименко залишилися їхні 18 квадратних метрів. Тепер це щось на кшталт комунальної квартири. У двох сусідніх кімнатах живуть інші родини, а кухня просто тріщить від начиння.

Мама Зорина стоїть у пільговій квартирній черзі, але жінка з'ясувала, що черга рухається назад. "Коли я ставала в чергу, була дев'ятою. В началі року ходила, то була вже 13-ю. Черга чомусь рухається не вперед, а назад", - каже вона.

Чиновники відмовлялись від коментарів на камеру. Департамент будівництва та житлового забезпечення надіслав письмову формальну відповідь. Імовірно про поповнення там не знають, бо мовиться лише про п'ятьох дітей. У відділі розподілу житлової площі Деснянського району теж спочатку на камеру коментувати будь-що відмовляються. А згодом пояснюють: черга рухається назад на законних підставах.

"Родина яка, умовно кажучи, з 1998 року перебувала на обліку і мала п'ятеро діток, і вони пізніше напишуть заяву, вони мають пріорітенність перед родиною Максименків і, умовно, якщо вона була третьою, то вона стає четвертою", - розповідає спеціаліст відділу розподілу житлової площі Деснянського району Ганна Кучер.

Тобто родина, що звернулася пізніше, однак має старших дітей, опиняється на початку пільгової черги. Зорина каже, що процес не контрольований, а отже не прозорий. Мама шести дітей переконує - чиновники їй не одноразово казали, що перспективи поліпшити житлові умови примарні. І частенько дорікають мамі, що та народила шістьох дітей. Варто зазначити, що у мережі також задаються питанням, навіщо вона ц зробила, знаючи про жахливі умови проживання п'ятьох своїх старших діточок. "Можливо, саме заради квартири і народжує, а на дітей начхати. Де соцопіка?", - пишуть коментатори.

88-річний українець пішки залишив рідне селище в окупації, щоб не отримувати паспорт РФ

четвер, 25 квітень 2024, 5:00

Коли російські загарбники зайшли до частини Очеретиного, у Івана Яковича та його сусіда забрали документи. 88-річний чоловік вийшов з окупованої частини селища Очеретине Донецької області, аби не отримувати громадянство РФ. Про цю історію розповів очіл...

NASA опридюднило унікальне відео лавового озера на супутнику Юпітера

четвер, 25 квітень 2024, 4:15

"Вчені під час місії NASA Juno до Юпітера перетворили дані, зібрані під час двох недавніх прольотів повз Іо, на анімацію, яка підкреслює дві найдраматичніші особливості супутника Юпітера: гору та майже гладке, як скло, озеро охолоджуючої лави", – йдеть...