Йдуть потужні снігопади: Українців попередили про погодний "сюрприз"

5-17 січня, спочатку на Лівобережжі, а потім і на решті території України очікується випадання снігу товщиною до 10 см.

Ілюстрація: i.ytimg.com

Протягом найближчих днів в Україні істотно знизиться температура повітря, а починаючи з 18 січня, очікуються дуже сильні снігопади, налипання мокрого снігу та хуртовини. Про це сказав керівник Укргідрометцентру Микола Кульбіда під час засідання Державної комісії з питань надзвичайних ситуацій, повідомляють Патріоти України.

"18 січня ми чекаємо проходження через центральну частину України, крім сходу та заходу, досить активних циклонів, які призведуть до сильного випадання снігу, місцями дуже сильного, налипання мокрого снігу, посилення швидкості вітру, хуртовин. Очікуємо, що приріст сніжного покриву додасться ще на 10-20 см у більшості областей України", - наголосив Кульбіда.

Також, за його словами, 15-17 січня, спочатку на Лівобережжі, а потім і на решті території України очікується випадання снігу товщиною до 10 см.

21-22 січня, продовжив він, через переміщення з Балканського півострова глибокого і активного циклону, передбачається ускладнення погодних умов: сильні снігопади з переходом у дощ, дощ із переходом у сніг, штормові вітри, ожеледь, посилення штормового вітру до 15-24 м/с і значні коливання температурного режиму.

Особлива небезпека? Вчені пояснили, як пестициди можуть впливати на розвиток хвороби Паркінсона

п’ятниця, 26 квітень 2024, 9:50

Науковці змогли пояснити, як саме довготривалий вплив пестицидів може збільшувати ризик виникнення хвороби Паркінсона, передають Патріоти України. У новому дослідженні, яке опублікували в науковому журналі Nature, вчені з Каліфорнії (США) намагалися з’...

Залишать без грошей? Усім ВПО в Україні готують перевірки виплат

п’ятниця, 26 квітень 2024, 9:48

У Україні заплановано провести перевірку виплат допомоги внутрішньо переміщеним особам (ВПО). Ця перевірка включатиме порівняння інформації, яку реципієнти надали для отримання допомоги, з даними, що надаються Міністерством соціальної політики та іншим...