Її звати Сабіна: Волонтери створили снайперську гвинтівку, яку назвали на честь загиблої на Донбасі дівчини-медика (відео)

Дівчина загинула 20 лютого 2018 року в результаті обстрілу бойовиками.

Фото:скрін відео

Українські волонтери створили снайперську гвинтівку, яку назвали на честь загиблої на Донбасі в результаті обстрілу бойовиками дівчини-медика Сабіни Галицької. Про це повідомив волонтер Серж Марко на своїй сторінці в Facebook, зазначають Патріоти України.

Військовослужбовцю Сабіні Галицькій було 23 роки. З 2016 року вона брала участь в бойових діях на Донбасі. Дівчина загинула 20 лютого 2018 року в результаті обстрілу бойовиками.

"Цю гвинтівку звуть Сабіна. Один із зразків волонтерської майстерності і досвіду людей, які вже 5-й рік не можуть піти з війни", - зазначив Марко.

Сабіна Галицька загинула у лютому 2018 року

"Гвинтівка, яка збирає хвилину на кілометр, використовуючи розповсюджені в армії боєприпаси калібру 14,5, яка може знищити як людину (зі спецефектами), так і легкоброньовану техніку. Наприклад БРДМ ... як той, в якому загинула медик 10-ї бригади Сабіна рік тому ... В честь якої і була названа ця гвинтівка", - зазначив волонтер.

"Для боротьби з легкоброньованою технікою і інженерними спорудами (упереміш з живою силою супротивника) були створені три такі гвинтівки. На одній з них немає прицілу, треба купувати. А снайпери повернули вже відстріляні гільзи з патронів, які я їм колись збирав, а на це потрібні як зазвичай витратні матеріали", - розповів він.

"На сьогодні мій баланс в Народному тилу мінус 6800 грн і я прошу допомоги. Тому що навскидку за потребами зараз треба під 70 000 грн", - повідомив Марко. "Приват 5167 9855 6132 4104" на морпіхів "Олексій Сіхарулідзе (Oleksiy Sikharulidze)" - написав він.

Інновації, що рятують

п’ятниця, 19 квітень 2024, 12:55

Знов обстріл російськими терористами цивільної інфраструктури. Цього разу в Дніпрі. Треба лиш підтримувати, а не душити українські розробки, і обʼєднувати зусилля для прискорення допомоги, а не потурати політичним ревнощам. Ай-Петрі СВ — перспективний ...

Суд виніс вирок тренеру з Харківщини за згвалтування 11-річного хлопця: Шокуючі подробиці справи

п’ятниця, 19 квітень 2024, 11:44

15 квітня Городоцький районний суд Львівської області виніс вирок керівнику громадської організації “Десантно-спортивний навчально-тренувальний центр” у Чугуєві. Чоловіка визнали винним у розбещенні, сексуальному насильстві та зґвалтуванні 11-річного х...