Їх просили зупинитися та схаменутися: у Франції терористи ІДІЛ влаштували різанину у церкві

У результаті нападу на церкву загинув 84-річний священик, ще троє людей були поранені.

Скрін відео

Терористи, що 26 липня вчинили напад на церкву поблизу Руана на півночі Франції, вбивши священника, знімали напад на відео. Про це розповіла очевидиця нападу, одна з черниць, яка потрапила в заручники до терористів і змогла втекти, сестра Даніела, повідомляють Патріоти України з посиланням на BFM TV.

За її словами, нападники змусили всіх присутніх у церкві зібратися разом, і хоча всі просили їх зупинитися зі словами "ви не знаєте, що робите", ті не зупинилися.

Потім терористи змусили священника Жака Хамеля стати на коліна, а коли він почав захищатися, розповіла черниця, сталася трагедія. Крім того, терористи знімали напад на відео.

"Вони імітували службу біля вівтаря, читаючи арабською, і це було жахливо" - розповіла очевидиця.

За словами монахині, їй вдалося втекти під час сутички нападників зі священником. Після втечі вона відразу повідомила в поліцію.

Як стало івдомо, двоє чоловіків, озброєних ножами, захопили заручників у церкві в місті Сент-Етьєнн-дю-Рувре, що на півночі Франції.

Під час поліцейської операції, яка розпочалася після захоплення заручників, обох нападників було нейтралізовано.

В результаті нападу на церкву загинув 84-річний священик, ще троє людей були поранені. Всього нападники захопили п’ять заручників.

"Ісламська держава" взяла на себе відповідальність за напад двох озброєних чоловіків на церкву на півночі Франції.

ТЦК загрожує повний колапс: Раді доведеться правити закон про мобілізацію

субота, 27 квітень 2024, 1:45

Як пише видання Texty, територіальні центри комплектування (ТЦК) не встигнуть актуалізувати дані усіх військовозобов’язаних за 60 днів, як того вимагає новий закон про мобілізацію, і це створить додатковий хаос, передають Патріоти України. "Управлінсь...

Не холодно і не спекотно: На вихідні настане така погода, що трапляється раз на рік - синоптик

субота, 27 квітень 2024, 0:55

На вихідних в Україні очікується чудова весняна погода з комфортною температурою. Про це повідомила синоптик Наталка Діденко на своїй сторінці Facebook. "Вихідними, 27-28 квітня, в Україні буде така погода, яка буває чи не раз на рік", - каже вона. ...