Інноваційний дитсадок: Дружина нардепа БПП відкрила елітний дитячий центр на закритій території у Конча-Заспі

Після Революції "Конча-Заспу" обіцяли відкрити для всіх охочих, але територія так само закрита – її охороняє Управління державної охорони, а нерухомість, за документами, продовжують використовувати як представники попередньої, так і нинішньої влади.

Сергій Березенко. Фото: LIGA.net.

Дружина народного депутата від "Блоку Петра Порошенка" Сергія Березенка Уляна є власницею дитячого садочку Kidswood. Заклад відкрився на закритій території будинку відпочинку "Конча-Заспа" Державного управління справами, яке після Революції Гідності очолював Сергій Березенко. Дитсадок працює без ліцензії, а за оренду понад 500 квадратних метрів сплачує держструктурам лише 42,5 тис гривень на місяць. За ринковими цінами на цю суму можна орендувати хіба що у 6-8 разів меншу площу у спальному районі Києва і без охорони. Про це йдеться у розслідуванні програми "Наші гроші з Денисом Бігусом", передають Патріоти України.

У часи президентства Віктора Януковича "Конча-Заспа" була одним з найзакритіших об’єктів в країні. Так званими "державними дачами", а по суті маєтками, тут користувалися міністри, нардепи і силовики, на що з держбюджету йшли мільйони гривень. Після Революції "Конча-Заспу" обіцяли відкрити для всіх охочих, але територія так само закрита – її охороняє Управління державної охорони, а нерухомість, за документами, продовжують використовувати як представники попередньої, так і нинішньої влади.

Kidswood працює з 2017 року, договори оренди двох об’єктів нерухомості з Фондом держмайна були підписані у 2018-му. У них вказано, що вартість оренди більше ніж 500 квадратних метрів в "Конча-Заспі" – 42,5 тисячі гривень на місяць плюс ПДВ.

Садок позиціонує себе як інноваційний. Вірогідно, цим пояснюється і вартість навчання тут – 18 тисяч гривень на місяць за одну дитину плюс ще 4 тисячі гривень на місяць за харчування. При цьому, за даними КМДА, ні Уляна Березенко як фізична особа, ні Kidswood як юридична особа не отримували ліцензій на діяльність дошкільного навчального закладу.

Сергій Березенко в коментарі журналістам заявив, що не причетний до бізнесу дружини і не допомагав їй отримати нерухомість на закритій території, якою раніше управляв. Участь чоловіка у діяльності Kidswood спростовує і Уляна Березенко. Каже, що садок відкривала її нинішня партнерка, а сама вона увійшла в склад засновників лише згодом. При цьому жінки були знайомі на момент відкриття закладу.

Джерело: bihus.info

Затримано військових, які розстріляли поліцейських на Вінниччині (фото)

субота, 20 квітень 2024, 13:14

Військових, яких розшукували за розстріл поліцейських на Віниччині, затримано. Про це повідомили українські ЗМІ, передають Патріоти України. За попередніми даними, вони здалися самі. Раніше стало відомо, що Вінницька спеціалізована прокуратура у сфері ...

Завдяки протестам українців: У Нью-Йорку скасували участь артистів балету з Росії у гала-концерті (фото)

субота, 20 квітень 2024, 12:44

У Нью-Йорку скасували участь артистів балету російського Маріїнського театру у гала-концерті, присвяченому 25-й річниці престижного балетного конкурсу Молодіжний гран-прі Америки, який мав відбутися 18 та 19 квітня. Про це повідомила посол України у СШ...