Інших "вільних" не знайшли: У Мукачеві перейменовують вулиці Бандери та Шухевича на честь церковників УГКЦ

При цьому місцеві депутати чомусь апелювали до закону про декомунізацію.

Вулиця Шухевича проіснувала у Мукачеві лише три місяці. Фото:http://nv.ua

У місті Мукачево на Закарпатті в рамках декомунізації місцеві депутати прийняли рішення про перейменування кількох вулиць. Відповідне рішення було прийнято на сесії ще 6 червня. Про це пише Апостроф, передають Патріоти України.

Вулицю, яка раніше носила ім'я Степана Бендери депутати вирішили назвати на честь блаженнішого кардинала Любомира Гузара. Тим самим ствердно відповіли на прохальний лист священика Успенського греко-католицького Собору.

Вулиця, названа на честь Романа Шухевича, рішенням депутатів тепер буде названа в честь Митрополита Шептицького.

Нові назви отримали також вулиця Олекси Борканюка. Тепер вона буде називатися на честь народного художника України Золтана Мички. Відгалуження вулиці Трудова депутати перейменували в тупик Москаля Геннадія.

Таким чином вулиці Бандери і Шухевича проіснували в місті три місяці. Дані назви вони отримали 5 квітня в рамках декомунізації.

Кабмін внесе зміни в правила перетину кордону через новий закон про мобілізацію: Кого зачепить

понеділок, 6 травень 2024, 12:50

У зв'язку з новим законом про мобілізацію в Україні, який набуде чинності 18 травня 2024 року, Кабінет міністрів внесе зміни до правил перетину кордону. Зокрема, вони стосуватимуться осіб, які мають право на відстрочку. Про це 6 травня повідомив речник...

Життя без пенсії? Чого чекати українцям, які не напрацювали трудового стажу, але досягли пенсійного віку

понеділок, 6 травень 2024, 12:43

В Україні громадяни, які взагалі не напрацювали страхового стажу при досягненні пенсійного віку - можуть претендувати на допомогу від держави, передають Патріоти України. . Такі виплати не є пенсією, а лише тимчасовою державною соціальною допомогою не...