"Інспектор Фреймут заборонена": Верховний суд України поставив крапку в судових розглядах "1 + 1" і "Нового каналу"

В Україні стало можливим захистити свої права інтелектуальної власності.

"Інспектор Фреймут" заборонена. Фото: 1plus1.ua.

17 лютого 2016 за заявою телеканалу 1+1 Верховний Суд України розглянув справу про порушення прав інтелектуальної власності Нового каналу на літературний твір (сценарій) і телевізійну передачу "Ревізор" телеканалом 1+1 у програмі "Інспектор Фреймут". Про це повідомляють Патріоти України, посилаючись на Нескучные новости.

Суд відмовив у задоволенні заяви про перегляд рішень господарських судів. Таким чином, в силі залишаються рішення Господарського суду міста Києва та Вищого господарського суду України, які визнали порушення та заборонили телеканалу 1+1 використовувати сценарій і передачу "Ревізор", а також зобов'язали 1+1 виплатити Новому каналу компенсацію за завдані збитки.

Новий канал вважає, що це рішення відповідає закону, світовій та національній практиці і просто моральним нормам. "Ми раді, що справедливість відновлено, - говорить генеральний директор Нового каналу Володимир Локотко. - Це цінний досвід не тільки для нашого телеканалу, а й для всього українського телевізійного ринку".

Оскільки справа вже вийшло за межі України, то це ще й сигнал для зарубіжних продюсерів про те, що на українському ринку можливо захистити свої права інтелектуальної власності та не можна просто скопіювати чужий інтелектуальний продукт, не несучи за це ніякої відповідальності.

Яке покарання можуть ввести за відмову проходити ВЛК - пояснення

вівторок, 16 квітень 2024, 8:56

Правовий комітет Верховної Ради розглядає два законопроєкти, які передбачають посилити покарання для ухилянтів. Зокрема, за непроходження ВЛК пропонується ввести адміністративну, а також кримінальну відповідальність, передають Патріоти України. Про це ...

Обов'язкова ідентифікація в дії: Хто із пенсіонерів в Україні ризикує залишитися без виплат

вівторок, 16 квітень 2024, 6:52

Оформлення пенсійних виплат є важливим процесом, що вимагає від одержувачів регулярного підтвердження свого статусу. Про це повідомили в Головному управлінні Пенсійного фонду України у Вінницькій області, передають Патріоти України. Як кажуть чиновники...