Український телеканал показав фото з "лондонської квартири" Данилюка, яка насправді... розташована у Парижі (фото, відео)

На фото у сюжеті канала "1+1" дійсно сім'я Олександра Данилюка, але не у "власному помешканні" в Лондоні, а в гостях в Парижі під час святкування різдвяних канікул.

Олександр Данилюк. Фото: РБК.

Керуючий директор Європейського банку реконструкції та розвитку в країнах Східної Європи і Кавказу Франсіс Маліж викрив одну з програм телеканалу 1 + 1 в поширенні недостовірної інформації щодо міністра фінансів України Олександра Данилюка, передають Патріоти України.

На своїй сторінці в Facebook він опублікував кадр з розслідування зазначеного телеканалу, на якому зображені дружина і старший син міністра фінансів Олександра Данилюка в будинку з каміном і ліпниною як доказ того, що глава Мінфіну купив собі квартиру в Лондоні за мільйон доларів.

"Журналісти, які його підготували, мають відмінне почуття етики: вони розмили обличчя сина Ольги та Олександра. Єдина проблема з цим блискучим журналістським розслідуванням: фотографія-"доказ" була зроблена в Парижі, в квартирі моєї родини", - написав Маліж.

Він додав, що на фото дійсно сім'я Данилюка, але не у "власному помешканні" в Лондоні, а в нього (банкіра) вдома в Парижі під час святкування різдвяних канікул. "Камін і ліпнина все ще в Парижі, спасибі вам велике", - підсумував директор ЄБРР в замітці під назвою Fake news at work. У квітні Данилюк спростував інформацію про наявність у нього власної або орендованої квартири в Лондоні у відповідь на відеосюжет 1+1.

"1. Власної квартири в Лондоні не маю. 2. В оренді квартири в Лондоні також не маю. 3. А ось конфлікт з Коломойським (український бізнесмен Ігор Коломойський, співвласник телеканалу 1+1) - маю", - прокоментував тоді глава Мінфіну.

Телеканал містив інформацію про нібито секретну квартиру Данилюка в Лондоні. Це не перший випад зазначеного телеканалу проти Данилюка.

Землю накриває триденна магнітна буря: Українцям розповіли, як пережити метеоудар

четвер, 25 квітень 2024, 15:44

У четвер, 25 квітня, Землю накриває магнітна буря. Вона триватиме три дні (до 27 квітня включно) і має стати останньою в цьому місяці. Про це свідчать дані Центру прогнозування космічної погоди Національного управління океанічних та атмосферних дослідж...

Це варто знати" Які документи треба взяти з собою під час візиту в ТЦК - повний список

четвер, 25 квітень 2024, 14:47

Військовозобов'язаних громадян України зобов’язали з'явитися до Територіальних центрів комплектування й оновити облікові дані. Це стосується чоловіків призовного віку - від 18 до 60 років, передають Патріоти України. Для цього їм дається 60 діб із моме...