Його боялася навіть власна матір: Вбивця, якого випустили на волю за "законом Савченко", тримав у страху все село (фото, відео)

Власна матір пішла з дому, щойно її син вийшов на волю.

Ілюстрація:antikor.com.ua

Звільнений за «законом Савченко» чоловік до вбивства пенсіонерки вже відбув термін за крадіжки, пограбування та вбивство власної бабусі. Чоловіка боялося все село, в якому він проживав. А власна матір пішла з дому, щойно її син вийшов на волю. Про це пишуть Надзвичайні новини, передають Патріоти України.

У день вбивства Світлана приїхала до матері, аби разом відсвяткувати свій день народження. Втім, двері були зачиненими і жінка одразу відчула, що з матір'ю сталося щось лихе.

«Прийшов сусід, вибив двері, ми зайшли в хату, там було все перерито, кругом гармидер», - пригадує дочка загиблої Світлана.

Жінка кинулася на подвір'я, де на дні резервуару для води знайшла накриту простирадлами власну матір. У цистерні і досі видно величезну пляму крові та слід, що лишився від людського тіла.

«Дивлюсь, вона лежить у басейні, напівроздягнена, так, як вона спала. У неї розбита голова, все тіло в крові, це просто жах. Такої смерті я не бажаю навіть найлютішому ворогові», - каже дочка загиблої Світлана. Її матері було 79 років.

Оскільки грошей у пенсіонерки не було, з хати зник лише старий мобільний телефон і документи, які і знайшли у 32-річного односельця Михайла. Правоохоронці з'ясували, що чоловік спершу жорстоко побив господиню, а потім задушив її подушкою.

«Конфлікт виник у бабусі з цим громадянином на підставі того, що вона його звинуватила в крадіжках на власному дворі», - каже заступник керівника Головного управління поліції у Київській області Андрій Нєбитов.

Михайло бував тут і раніше: нишпорив у дворі та сараї у пошуках наживи, і саме тоді дізнався, що пенсіонерка живе сама.

«Він приходив уже, просив гроші у неї, вона сказала, що в неї грошей нема. То він зайшов на кухню та забрав каструлю, тоді до сусідки пішов і забрав оприскувач. Заявляли в поліцію, сказали, що немає складу злочину», - розповідає односелиця загиблої Софія.

Місцеві мешканці кажуть: чоловіка боялося все село, бо свій характер він показував ще з самого дитинства. Михайло сидів за крадіжки, пограбування і за те, що зарізав рідну бабусю. У селі Воронькові, де сталася трагедія, і досі не можуть забути ту моторошну історію, адже дідусь вбивці, побачивши, що вчинив його онук, помер від інфаркту.

Востаннє на волю чоловік вийшов на початку літа за «законом Савченко», і одразу взявся за старе. Михайла боялася навіть власна матір, яка донедавна жила у їхньому будинку, але пішла з нього, щойно звільнився її син.

Будинок, в якому проживала матір затриманого

«Зразу бабі живіт розпустив, а потім вийшов і знову почав лазити по хатах», - каже односелиця загиблої Галина.

«Як він сидів, то вона дома була, а прийшов, то вона пішла з дому, бо не можна з ним. Воно ж нелюд. У нього людського не було нічого», - говорить односелиця загиблої Тетяна.

Кілька місяців тому в селі сталася ще одна трагедія: за дивних обставин зник самотній пенсіонер, одразу після того, як отримав пенсію. Дідуся часто бачили в компанії Михайла, тож чи причетний до цього затриманий, у поліції ще з'ясовують. Але у будь-якому випадку чоловіка судитимуть за вбивство. А тим часом мешканці Воронькова найбільше бояться того часу, коли душогуба знову випустять на волю.

Хто б сумнівався: Міжнародні експерти знайшли порушення в справі Коломойського

п’ятниця, 26 квітень 2024, 12:27

У справі бізнесмена Ігоря Коломойського, який знаходиться під вартою за підозрою у заволодінні коштами «Приватбанку», є порушення одразу трьох статей Європейської конвенції з прав людини (ЄКПЛ). Такого висновку дійшли експерти моніторингової місії IAC ...

У фінському місті на кордоні з Росією зрізали прапор України

п’ятниця, 26 квітень 2024, 11:59

Український прапор, що майорів перед мерією фінсько міста Лаппеєнранта, за останній тиждень двічі зазнав вандалізму. Про це повідомляє Yle, передають Патріоти України. Невідомі обрізали мотузки, на яких тримався прапор, після чого він опинився на земл...