"Його змусили так говорити": Дружина захопленого в полон бойовиками "ЛНР" бійця ЗСУ пояснила мотиви його поведінки

​Жінка не вірить, що її чоловік міг дезертирувати і перейти на бік ворога.

Фото:ВісникДружина бійця Юрія Євтушка, який на брифінгу, влаштованому контрольованими бойовиками "ЛНР" ЗМІ заявив, що на Донбасі немає російських військ, вважає, що його змусили це говорити. Також Вікторія Гордієнко не вірить, що її чоловік міг дезертирувати і перейти на бік ворога. Про це вона розповіла в коментарі виданню Обозреватель, інформують Патріоти України.

"Його змусили так говорити. Я дивилася відео з прес-конференції, дзвонила на номер, який озвучували на відео. Я запитала, як мій чоловік, бо дуже переживаю. Я попросила дати мені поговорити з ним. На це мені відповіли: пізніше. Я запитала: чому? Вона не відповіла і кинула трубку. Я намагалася дзвонити ще, але вони більше не відповідали", - говорить стурбована жінка.

Вікторія впевнена, що її чоловіка викрали бойовики. За її словами, про це може свідчити той факт, що терористи не дають можливість Юрію зателефонувати близьким. "Якби вони були там з власної волі, як нам кажуть, то чому йому не дають говорити з родичами? Я не вірю. Вважаю, що мого чоловіка викрали. Він йшов на пост чергувати. Згодом його побратими знайшли телефон Юри. Останній раз він виходив на зв'язок 25 травня. Хоча до цього ми постійно спілкувалися. Я не вірю, що мій чоловік пішов туди сам. Він би не покинув сім'ю!" - підсумувала дружина бійця.

Юрій Євтушок з дружиною

У свою чергу, представники 14-ї окремої механізованої бригади ЗСУ опублікували заяву з приводу виступу українських бійців на брифінгу, влаштованому контрольованими бойовиками "ЛНР" ЗМІ. "26 травня двоє наших військовослужбовців під час їх висунення до передового спостережного посту були підло захоплені диверсійно-розвідувальною групою противника. Протягом тижня нічого не було відомо про долю наших військовослужбовців.

Цей період був використаний для скаженого психологічного тиску, а, можливо, і фізичного, на наших бійців. Як результат було зроблено кілька відеоматеріалів за участю цих військовослужбовців. Поки що вони, згідно з інформацією, яку оприлюднили ЗМІ однією з псевдореспублік, живі - і це найбільш важливо, проте знаходяться у ворожому полоні. І безсовісно використовуються окупантом для створення проросійської пропаганди", - йдеться в тексті.

Що сталось із другим поліцейським, пораненим під час нападу у Вінницькій області

субота, 20 квітень 2024, 15:20

Вночі 20 квітня двоє зловмисників на Вінничині убили 20-річного поліцейського Максима Зарецького. Другим постраждалим правоохоронцем виявився капітан Максим Шарапанський. Про це повідомляє видання "Суспільне Вінниця", передають Патріоти України. За поп...

Військкомат надіслав повістку журналісту, який помер у жовтні минулого року

субота, 20 квітень 2024, 15:05

Оболонський районний територіальний центр комплектації та соціальної підтримки (ТЦК) Києва надіслав повістку на адресу спортивного журналіста Артема Франкова, який помер у жовтні минулого року. Про це повідомляє Telegram-канал Artем Frankov official, п...