Йому було лише 20: На Луганщині попрощалися з бійцем ЗСУ, який перед загибеллю знищив сімох окупантів (відео)

Боєць підписав контракт зі Збройними силами в 2016 році, коли йому виповнилося 18 років. Він вирішив піти на передову відразу, як ЗСУ звільнили від окупантів його рідне Рубіжне.

Ігор Петро загинув 20-річним. Фото:скрін відео

У Рубіжному Луганської області поховали 20-річного бійця Збройних сил України Ігоря Петрова, який захищав свою державу на Донбасі. Військовий 53-й бригади потрапив під обстріл в Новотошківському 15 червня, де терористи накрили позиції ЗСУ артилерією. Медики не змогли врятувати українського захисника, і він помер у кареті "швидкої" від внутрішньої кровотечі, передають Патріоти України.

Петров підписав контракт зі Збройними силами в 2016 році, коли йому виповнилося 18 років. Він вирішив піти на передову відразу, як ЗСУ звільнили від окупантів його рідне Рубіжне.

Боєць служив навідником гранатометного розрахунку. У штабі Операції Об'єднаних сил повідомляли, що перед смертю він знищив сімох окупантів. У Петрова залишилася дружина і батьки.

"Він не говорив цих високих слів про патріотизм, про любов до батьківщини. Але він своїм дуже коротким життям показав, що дійсно - на таких, як він, тримається нехай такий дуже крихкий, але мир на наших територіях", - розповіла колишній класний керівник бійця Валентина Овчаренко.

Побратими також відзначили, що Петров завжди допомагав своїм товаришам.

"Він з 2016 року служив. Ми були в Донецькій області, там теж він допомагав. Де тільки можливо. Доброзичливий, хороший хлопець, щасливий. Одружився в цьому році. Ми будемо воювати з противником. Як то кажуть, за одного битого - більше битих дають", - зазначив військовослужбовець Геннадій.

Джерело: 5 канал

Чи бути депортації? Як вплине рішення з припиненням видачі паспортів на біженців у Німеччині - влада дала категоричну відповідь

п’ятниця, 26 квітень 2024, 9:05

У Німеччині відреагували на рішення про припинення видачі паспортів українським чоловікам призовного віку за кордоном та призупинення надання їм консульських послуг. Там зазначили, що у ФРН українці чоловічої статі мають однаковий з жінками статус захи...

"Сірий" паспорт: Стало відомо, як українці за кордоном намагаються обійти обмеження щодо консульських послуг

п’ятниця, 26 квітень 2024, 8:57

У деяких країнах Європи українці можуть отримати так званий паспорт іноземця, який дозволяє тимчасово не оформлювати українські документи, що посвідчують особу, передають Патріоти України. Намагаючись повернути на Батьківщину ухилянтів, влада обмежила ...