IQ користувача Facebook тепер можна визначити по фотографії його профілю

Вчені розробили спеціальний алгоритм, який розповість про IQ користувача Facebook, враховуючи вираз обличчя, а також позу людини, одяг і присутність інших людей на знімку.

IQ користувача Facebook тепер можна визначити по фотографії його профілю. Фото: kievfashionpeople.com.

Дослідники з Кембриджського університету розробили алгоритм, здатний передбачити IQ користувача Facebook за фотографією його профілю, повідомляють Патріоти України з посиланням на Нескучные новости.

Алгоритм враховує не тільки вираз обличчя користувача, але також і інші фактори, наприклад, позу людини, одяг і присутність інших людей на знімку. У дослідженні взяли участь 1.122 тисячі користувачів Facebook, які попередньо пройшли тест на IQ. Як з'ясувалося, найчастіше люди невірно асоціюють ті чи інші деталі знімка з інтелектуальним рівнем людини.

Дослідники навчили алгоритм вгадувати інтелект людини по фотографії профілю і передбачуваний рівень інтелекту, яким наділяють його інші люди, спираючись на фотографію людини. Творці алгоритму сподіваються, що їх дослідження допоможе людям краще презентувати себе онлайн.

За результатами дослідження, на «ідеальному» знімку, що корелюється з високим рівнем IQ, людина повинна бути одна, її обличчя в фокусі, а фон - лаконічний і без зайвих деталей. Крім того, у користувачів Facebook з високим IQ на знімках частіше з'являється зелений колір і рідше - рожевий, фіолетовий і червоний.

Назад не повернуться? Українці активно отримують громадянство Чехії

вівторок, 7 травень 2024, 14:30

Щорічно близько 5000 іноземців отримують чеське громадянство. Більшість із них - українці (майже 50%) та словаки. Про це пише видання mukachevo.net, передають Патріоти України. Як пише видання, активно змінюють паспорти також росіяни, інтерес яких до ч...

У Тернополі чоловік у військовій формі побив у супермаркеті місцевого жителя, розгорівся скандал

вівторок, 7 травень 2024, 14:22

У тернопільському супермаркеті чоловік у військовій формі побив місцевого жителя Ореста Паньківа. Зі слів потерпілого, чоловік з товаришем представилися працівниками ТЦ. Про це пише "Суспільне", передають Патріоти України. Тернополянину Оресту Паньківу...