Історія героя: 20-річний боєць два роки боронить Україну, має медаль "Захиснику Вітчизни" за врятування побратима та орден "За мужність" (відео)

Юрій Закопець пішов на фронт добровольцем ще у 2014-му, і за цей час встиг взяти участь у визволенні Попасної, Лисичанська, також боронив Піски

"Калина" - 20-річний герой, захисник Вітчизни. Слава Україні, яка народжує таких синів! Фото: tvoemisto.tv

Воїн із позивним "Калина" має орден "За мужність" та отримав медаль "Захиснику Вітчизни" за те, що собою прикрив побратима під час обстрілу. З самого початку АТО він був у зоні бойових дій. Його історію передають Патріоти України з посиланням на "5 канал".

Зараз 20-річний Юрій Закопець навчається в Національній Академії сухопутних військ у Львові - здобуває фах офіцера.

В цього хлопця за плечима вже чималий бойовий досвід. Від початку російської агресії на Донбасі Юрій зголосився добровольцем на Схід.

"Почав бойовий шлях з батальйону "Донбас". Запросив мене товариш з Майдану. Я, не роздумуючи, одразу зібрав речі, нічого нікому не говорячи", – каже боєць.

Він брав участь у визволенні Попасної, Лисичанська, боронив Піски. Саме там Юрі уламками посікло обличчя, ноги та руки. Під час ворожого обстрілу Закопець прикрив собою побратима. За цей подвиг він отримав медаль "Захиснику Вітчизни".

"Міна впала в п’яти метрах від мене. Це був 120-мм міномет, який був на той час заборонений, і вийшло так, що основний удар я взяв на себе, в товариша – ні поранення, ні контузії", – згадує Закопець.

Вступити до вишу хлопця заохотив його командир. Він казав: "Калина", ти хороший офіцер... Ти офіцер, ти пережив, побачив більше мене. Іди вчитися в академію і ти будеш дуже хорошим офіцером. Ці слова були спонукаючими", – розповідає воїн.

Викладачі не приховують: такі курсанти, як Закопець – приклад для інших вихованців.

"Я переконаний, що саме такі люди повинні навчатися в Національній Академії сухопутних військ і здобувати офіцерський чин, ставати офіцерами. За ними майбутнє. Це люди, які в свої 20 років вже бачили війну. За такими майбутнє Збройних Сил", – пишається учнем викладач Національної Академії сухопутних військ імені П.Сагайдачного Сергій Гуцалюк.

Слава Україні! Слава нашим Героям!

"Захист України" стосується всіх: У Раді ухвалили законопроєкт, за яким хлопців і дівчат не розподілятимуть

четвер, 25 квітень 2024, 8:30

Депутати Верховної Ради більшістю голосів ухвалили в першому читанні законопроєкт №11092, яким пропонують скасувати розподіл у навчанні дисципліни "Захист України" для хлопців і дівчат. "За" проголосували 291 парламентар, передають Патріоти України. Пр...

"Не було практично міста. Його рівняли з землею": Боєць ГУР розповів про прорив до Маріуполя

четвер, 25 квітень 2024, 7:50

Боєць Головного управління розвідки на позивний “Несмачний” був командиром однієї із груп, яка відправилася на гелікоптерах до окупованого Маріуполя. Там він приєднався до українських захисників та разом із ними обороняв місто від російських окупантів....