Історія снайпера: 23-річна Марія залишила вдома маленьку дочку. Навчилася влучно стріляти. Билась за Слов’янськ і Маріуполь, ледь не загинула під Карлівкою

Про влучність дівчини-стрільця бойовики знали й навіть оголосили нагороду за її голову. Проте, Марія каже, що зобов’язана була повернутися живою – до дочки.

Снайпер. Ілюстрація:People's Project.com

Вона залишила 6-річну дочку і поїхала на схід України. Вінничанка Марія Вітер більше п’яти місяців пробула на передовій. За цей час 26-річна дівчина навчилася влучно стріляти. Вона брала участь в боях за Слов’янськ і Маріуполь та ледь не загинула під Карлівкою. Про це пише Сегодня, передають Патріоти України.

Тендітна дівчина з ідеальним манікюром. В ній важко розпізнати безстрашного стрільця. П’ять місяців тому Марія Вітер – перукар-візажист за спеціальністю. Вона вирішила взяти в руки зброю. Мама і шестирічна дочка дізналися про це заднім числом.

"Сказала вже тоді, і тоді я говорила тільки мамі сестрі, що я їду, і тут вона дізнається, що у мене присяга. Мама приїхала на присягу. Розплакалася (сміється)", – розповідає стрілець батальйону "Донбас" Марія Вітер.

За місяць вона навчилася стріляти з автомата зі снайперської гвинтівки й поїхала на схід. В рядах батальону "Донбас" дівчина пройшла пекельні бої: Слов’янськ, Краматорськ, Маріуполь. Проте, справжні жахи були під Карлівкою.

Про влучність дівчини-стрільця бойовики знали й навіть оголосили нагороду за її голову. Проте, Марія каже, що зобов’язана була повернутися живою – до дочки.

"Моя мама була на війні та воювала. Я їй писала, малювала", – розповіла дочка Марії Вітер Софія.

З передової у Вінницю Марія повернулась лише кілька днів тому. Її разом з дочкою в номері гуртожитку привітала подруга.

"Вона уві сні ще воює. Вона уві сні ще полює на когось. Вона ще уві сні хоче ховатися. Я її прошу, там за руку візьму: Маша! Все нормально! Вдома з тобою нічого не відбувається", – говорить подруга Марії Людмила Поліщук .

Зараз Марія збирається в санаторій під Карлівкою: снайперка отримала тяжку травму спинного мозку. Підлікується – і знову на передову.

Карма? В окупованому Криму вантажівка загарбників роздавила авто колишнього "топчиновника", він загинув

вівторок, 19 березень 2024, 10:25

У ДТП з російськими військовими загинув колишній голова Кримавтодору Дмитро Кривенко, . Як повідомляють російські ЗМІ та кримські пабліки, Кривенко загинув сьогодні, 18 березня, на одній із кримських трас. Авто колишнього чиновника лоб в лоб зіткнулося...

"Пляжі Ірану і КНДР чекають вас": Соловйов запропонував достойну "альтернативу" росіянам амість Європи

вівторок, 19 березень 2024, 10:22

Російські пропагандисти на шоу рупора Кремля Володимира Соловйова поскаржилися на те, як "важко" жити без відпочинку в Парижі та на Лазурному березі. Соловйов своєю чергою запропонував альтернативу – "курорти" Ірану та Північної Кореї, передають Патріо...