Їсти п'ять разів на день і обов'язково снідати? ТОП-5 міфів про схуднення

Існує безліч "ідеальних" правил для схуднення, однак часто вони виявляються неефективними. Яким міфам не варто вірити, розповів американський фітнес-тренер Тео Бреннер-Роуч Він обрав 5 найпоширеніших міфів і розповів правду, повідомляють Патріоти України.

Потрібно вживати дуже багато білка

Білок важливий у побудові м'язів і відновленні. Один грам білка дає 4 калорії - стільки ж, скільки вуглеводи, і набагато менше, ніж жири. Оптимальна ж кількість білка становить 0,6 - 1 г на кілограм вашої ваги.

Сніданок - найважливіший прийом їжі

Деякі люди вранці голодні і краще працюють впродовж дня, якщо поснідають. Інші можуть пропустити цей прийом їжі і поїсти пізніше, але відчувати себе при цьому відмінно.

Що стосується втрати або набору ваги, то визначальним фактором є загальна сума спожитих за день калорій, а не з'їдених на сніданок.

Голодування - погана ідея

Дослідження показали, що після голодування в тілі збільшується концентрація гормону росту. Тож короткі голодування приносять багато користі: воно прискорює метаболізм на 3,6 - 10%

12- і 36-годинне голодування призводить до збільшення окислення жиру.

Треба їсти 5-6 разів на день маленькими порціями

Дослідження показали, що збільшення частоти вживання їжі не збільшує число спалених калорій.

Вчені порівнювали дві групи: в першій учасники їли шість разів на день, а у другій - тричі на день. З'ясувалося, що збільшення частоти прийому їжі не сприяє більшій втраті ваги.

Їжте так часто, як хочете

Не має значення, з'їсте ви 10 або 50 г білка, організм зможе його перетравитии. Про це говорять різні дослідження. Як і з багатьма іншими речами, в питаннях їжі слід орієнтуватися на те, що працює в вашому конкретному випадку. Необхідний білок можна вживати як протягом дня, так і за один прийом їжі.

Новий скандал: На Закарпатті жінки напали на військових (відео)

п’ятниця, 19 квітень 2024, 19:14

19 квітня на Закарпатті стався черговий конфлікт між місцевими жителями та представниками Територіального центру комплектування та соціальної підтримки (ТЦК та СП). Про ситуацію розповіли у Закарпатському обласному ТЦК, передають Патріоти України. Там ...

В Україні змінюються умови військового обліку: Що тепер чекає на чоловіків

п’ятниця, 19 квітень 2024, 18:56

В Україні відбудуться зміни в умовах військового обліку завдяки новому закону про мобілізацію. Зокрема, чоловіки повинні будуть уточнити свої військово-облікові дані без очікування повістки. Крім того, запрацював єдиний реєстр "Оберіг" - там міститься ...