"Юля впізнала мене тільки по голосу, адже обличчя було забинтоване": Зворушлива історія весілля пораненого українскього воїна (фото)

У лікарні імені Мечникова медики не давали й трьох відсотків, що чоловік виживе. Але кохання творить дива...

Євген та Юля. Щастя молодим! Фото: "Факти"

Київські волонтери допомогли організувати весілля 26-річному бійцю АТО Євгену Редьку, який тяжко поранився на Донбасі, коли намагався знешкодити протитанкову міну. Фото молодят викликало широкий резонанс у соціальних мережах. Про історію кохання бійця Євгена і його теперішньої дружини Юлії повідомляють Патріоти України з посиланням на "Факти і коментарі".

Євген виріс у селі Біленьке Запорізької області. Після школи відслужив в армії. Згодом влаштувався працювати у виправну колонію молодшим інспектором відділу нагляду й безпеки. Коли розпочалася війна на Донбасі, звільнився з роботи, щоб піти захищати країну.

"Це була шоста хвиля мобілізації. Повістку я отримав 21 липня 2015 року та вже через тиждень потрапив у 23-й окремий мотопіхотний батальйон "Хортиця". Ще під час строкової служби відчув інтерес до детонаторів та інших "штучок", тому на фронті і став сапером", – розповів Євген. Тяжке поранення військовий отримав влітку цього року, коли знешкоджував протитанкову міну.

"Шостого червня цього року ми перевіряли дорогу, щоб там могли пройти машини, і виявили радіокеровану протитанкову міну. Тричі намагалися її підірвати, але вона не вибухала. А коли я вкотре почав закладати під неї заряд, жахнув. Мій напарник загинув на місці, а я відлетів метрів на вісім, позбувся ока і лівої руки, ногу в трьох місцях поламало, розвернуло нижню щелепу, відірвало шматок верхньої губи... Зір зараз поганий: вціліле око дуже погано бачить, треба робити операцію зі заміни рогівки. Решта бійців перебували в окопах. Побачивши страшну картину, кинулися на допомогу... Свідомість я не втрачав, відключився вже на операційному столі", – розповів Євген.

За словами військового, його дівчина Юля тривалий час не знала про порання, адже ні дзвонити, ні говорити Євген міг. Про те, що сталося, вона дізналася, коли чоловіка перевезли до Київського військового госпіталю.

"Мене тут нагороджували, а сюжет показали в новинах. Юля впізнала мене тільки по голосу, адже обличчя було забинтоване. Передзвонила і відразу ж приїхала", – розповів Євген. Чоловік зазначив, що дуже хвилювався, коли робив коханій пропозицію.

"Раптом вона скаже "ні"? Але отримав позитивну відповідь. Юля рознервувалася, розплакалася... Потім ми одружилися. День спеціально не вибирали – 24 листопада подали заяву в один із київських РАЦСів, а на наступний день розписалися. Організувати весілля і зробити цей день по-справжньому незабутнім нам допомогли волонтери", – розповів військовий.

За словами волонтерів, у день весілля у Юлі не виявилося ні сукні, ні фати. Організовувати все довелося за півдня. Після весілля молодятам зняли квартиру в якій провели ніч. Як зазначили закохані, це і був їхній медовий місяць.

Після святкування Юля повернулася на роботу, а Женя – в госпіталь. Йому давали звільнену на добу. Пізніше закохані збираються повінчатися. У лікарні імені Мечникова медики зазначили, що не давали й трьох відсотків, що чоловік виживе. Але кохання творить дива. "Зараз уже пересуваюся – правда, поки з ходунками. Але намагаюся... Адже у мене є стимул – моя дружина", – заявив Євген.

Новий скандал: На Закарпатті жінки напали на військових (відео)

п’ятниця, 19 квітень 2024, 19:14

19 квітня на Закарпатті стався черговий конфлікт між місцевими жителями та представниками Територіального центру комплектування та соціальної підтримки (ТЦК та СП). Про ситуацію розповіли у Закарпатському обласному ТЦК, передають Патріоти України. Там ...

В Україні змінюються умови військового обліку: Що тепер чекає на чоловіків

п’ятниця, 19 квітень 2024, 18:56

В Україні відбудуться зміни в умовах військового обліку завдяки новому закону про мобілізацію. Зокрема, чоловіки повинні будуть уточнити свої військово-облікові дані без очікування повістки. Крім того, запрацював єдиний реєстр "Оберіг" - там міститься ...