Юна українська модель-інвалід спричинила фурор у фешн-кліпі

Юна українка розірвала наявні шаблони - і тепер не сходить зі сторінок світової преси. ​Манекенниця стала обличчям колекції на днях моди у Києві.

Уперше в Україні на Mercedes-Benz Fashion Prize показ очолила Олександра Кутас - професійна модель з інвалідністю. А ще - вперше в світі знялась у фешн-кліпі, який передував показу, йдеться у сюжеті ТСН, зазначають Патріоти України.

Бездонні очі та чорні брови такою 23-три річну Олександру Кутас днями побачив увесь світ: фешн-кліп, де участь бере модель на візку, досі ще не знімав ніхто. Кліп показали на тижні моди в Києві. Слідом за кліпом - саму Олександру винесли на подіум. Модель з інвалідністю стала обличчям колекції. Для України це вперше.

Усе почалося- саме з її очей. 23-річна модель, яка з народження не може ходити, і пересувається лише в інвалідному візку, вразила дизайнера Федора Возіанова своєю енергетикою. Він вирішив – із таким поглядом вона може стати головним героєм показу - Вієм.

"Мені здалося, що Саша, з дуже сильним поглядом, зможе його дуже гарно зіграти. І так воно й сталося. Вона тримала увесь зал поки продовжувався показ", - розповів дизайнер.

На подіум її вносили на спеціальному троні, із нього дівчина керувала кожним рухом моделей.

Два роки тому інвалідний візок не завадив Олександрі підкорити модельний бізнес, вона створила нову для цієї індустрії філософію, її дотримується дотепер. Завдяки силі духу вона розірвала наявні досі шаблони. Олександра стала зіркою показу в Києві

"Вона не боїться стукати в закриті двері взагалі в будь-які. Сила духу у неї неймовірна, звичайно. Це - дійсно приклад людини, у якої є мета і вона до неї прийшла", - підкреслила організатор фотопроектів Ганна Старостіна.

Після сенсаційних кліпу та показу Олександра не сходить зі сторінок світової преси. Її завалюють листами люди з інвалідністю з різних куточків земної кулі.

"Написала дівчина з Нігерії, що вона в інвалідному кріслі, і що я для неї - це цитата- тепер приклад", - ділиться Саша.

Але надихнути своїм прикладом вона сподівається насамперед українців. Вірить, що це лише питання часу, коли в Україні люди з інвалідністю зможуть реалізуватися в будь-якій галузі.

Чи можна жінкам приходити до церкви в штанах: У ПЦУ дали відповідь

четвер, 25 квітень 2024, 16:30

До храму жінки можуть заходити у штанах. Подібних заборон насправді не існує, повідомили в Православній Церкві України, передають Патріоти України. "Немає в нашій Церкві такої заборони. Та й в інших Православних Церквах світу (окрім МП, очевидно) подіб...

Литва може допомогти Україні повернути чоловіків призовного віку: Міністр виступив із заявою

четвер, 25 квітень 2024, 16:22

Литва може сприяти Україні в поверненні чоловіків призовного віку. Однак спершу варто дочекатися, як цю процедуру реалізовуватимуть у Польщі. Про це заявив міністр оборони Литви Лаурінас Кащюнас, передають Патріоти України. Очільник литовського оборонн...