Юні герої: На Київщині діти затримали злочинця, який втік з колонії (фото, відео)

Діти утримували чоловіка, зв'язавши його скакалкою та ремнем, поки не приїхала поліція

Фото: прес-служба Нацполіції Київської області

У місті Березань Київської області 24-річний злочинець, який три тижні тому втік із Криворізької виправної колонії, де відбував покарання за грабіж

, напав на продавчиню магазину та жорстоко побив її. Чоловік погрожував жінці ножем, зв'язав її та вкрав 7 тисяч грн і продукти з магазину. Але місцеві діти не дали йому втекти. Про це повідомляють Патріоти України з посиланням на прес-службу поліції Київської області.

Начальник поліції Київської області Дмитро Ценов зазначив, що затримати зухвалого зловмисника за «гарячими слідами», який до того ж перебував у розшуку, вдалося завдячуючи пильним та сміливим місцевим жителям. Кмітливі дітлахи розпочали стежити за незнайомцем, який зранку 15 вересня з’явився у їхньому подвір’ї та поводив себе підозріло. Коли діти побачили, що чоловік вийшов із продуктового магазину, зачинив його на замок і з пакетами попрямував у сторону лісу, вони одразу покликали на допомогу старших хлопців. Озброївшись спортивним інвентарем - скакалкою та ременями, вони наздогнали, самостійно затримали та утримували зловмисника до приїзду поліції.

Співробітники поліції одразу прибули на місце події та затримали підозрюваного у порядку ст.208 Кримінально-процесуального кодексу України. Ним виявився 24-річний в’язень-втікач, житель Дніпропетровської області, який знаходиться у розшуку.

Під час слідчо-оперативних дій поліцейські встановили, що о 18.30 годині затриманий зайшов до магазину та вдарив по голові продавчиню. Коли 59-річна жінка впала на підлогу та почала кликати на допомогу, приставив до її горла ніж і наказав мовчати. Він зачинив двері на замок та затягнув бідолашну до підсобного приміщення, де заклеїв їй рот, зв’язав ноги та руки клейкою стрічкою. Сам тим часом почав хазяйнувати – забрав особисті кошти пенсіонерки, виручку з каси та сейфу, мобільні телефони, продукти харчування та інші речі побутового характеру. Після чого одягнув куртку потерпілої, вийшов із магазину, закрив його на ключ і намагався втекти.

Правоохоронці вилучили у зловмисника всі речові докази скоєння даного злочину. На даний час, нажаль, продавець знаходиться на стаціонарному лікуванні у Березанській лікарні.

За даним фактом відкрито кримінальне провадження за ч.1 ст.187 (розбій) Кримінального кодексу України. Санкція даної статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі строком від 3 до 7 років. Наразі молодику оголошено про підозру та вирішується питання про обрання міри запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою. Досудове розслідування триває.

Лякаючий прогноз вчених: Пилові бурі стають частішими в Європі, але далі буде гірше

субота, 27 квітень 2024, 6:30

Згідно з даними ООН, піщані та пилові бурі стають "все більш частими та сильними" у багатьох частинах земної кулі. У першу чергу від них страждають пустельні та степові регіони планети. Наприклад, на Великих рівнинах Америки кількість таких подій подво...

Належить до дуже рідкісного типу клинків тисячолітньої давнини: Науковці розгадали загадку "Іспанського Екскалібуру"

субота, 27 квітень 2024, 6:15

Дослідники нарешті розгадали таємницю унікального меча, виявленого в Іспанії три десятки років тому. . Фахівці назвали його «Екскалібур» через розташування, в котрому старовинний клінок був знайдений, бо нагадує кельтську легенду короля Артура. . Ар...