Їжа-снодійне: ТОП-4 продукти, від яких хилить на сон

Харчування визначає самопочуття, фізичну і розумову працездатність, якість імунного захисту, обмін речовин. А деякі продукти призводять до сонливості та апатії, повідомляють Патріоти України.

Дієтологи визначили декілька продуктів, через які хилить на сон. Їх найкраще вживати у вечірній час, в період ж неспання обмежити або виключити зовсім.

Легкий салат з овочів. Більшу частину добової порції калорій необхідно отримувати в першій половині дня - за сніданком і обідом. Якщо ваш обід включає тільки сирі овочі, политі олією або будь-яким соусом, ви точно відчуєте сонливість і занепад сил.

Для підтримки працездатності потрібна енергія, яку зі звичайного салату отримати не вдасться. Крім звичайних низькокалорійних овочів, в його склад слід додати більш поживну їжу: картоплю, бобові, яйця, кукурудзу чи крупу. Ще краще, якщо салат буде включати в себе гриби і м'ясо.

Молоко. Цей напій цілком може викликати відчуття втоми. Справа в непереносимості молочного білка: у дитинстві організм міг прекрасно засвоювати цей продукт, але з віком після його вживання часто виникає дискомфорт, біль та інші неприємні симптоми, які жодним чином не налаштовують на робочий лад.

Доктор медичних наук Лайла Блейк-Гамбс радить відмовитися від молока на користь кисломолочних продуктів. Як правило, сир, йогурт, кефір та ряжанка не викликають появи неприємних симптомів, але тільки за умови, що ці продукти свіжі і не містять в собі непотрібних добавок.

Шоколадно-горіховий десерт. Якщо ви любите ласувати на десерт шоколадом і горіхами, то будьте готові боротися зі сном. Вся справа в тому, що ці продукти харчування містять в собі велику кількість магнію - мінералу, який розслабляє м'язові тканини. Препарати магнію рекомендують до прийому особам, які страждають від безсоння.

Схожою дією володіють його продукти, до яких відносять гарбузове насіння, пшеничні висівки, какао-порошок, горіхи, кунжут, висівки, деякі фрукти - банани, кавуни, овочі і зелень - шпинат, цибуля, брокколі, кріп та ін. Млявість і слабкість після вживання цих продуктів найчастіше відчувають ті, кому бракує магнію.

Висококалорійна їжа. Найчастіше зайнятим людям важко викроїти час для повноцінного обіду. Нормально поїсти вони можуть тільки пізно ввечері.

Важка, висококалорійна їжа не тільки не дає заснути, а й порушує сам процес сну, погіршує його якість і робить неповноцінним. Чим частіше це відбувається, тим вище ризик розвитку самих різних проблем зі здоров'ям: цукрового діабету, ожиріння, депресії тощо.

В Україну після потепління увірветься нова хвиля холоду: Синоптикиня розповіла, чого чекати

п’ятниця, 29 березень 2024, 15:56

На вихідних 30-31 березня в Україні очікується тепла весняна погода, подекуди стовпчики термометрів піднімуться до +25 градусів. Скрізь без опадів, світитиме сонце. А з вівторка та середи очікується нова хвиля похолодання, передають Патріоти України. Т...

Прогноз невтішний: Наскільки скоротиться населення України до 2051 року - прогноз демографів

п’ятниця, 29 березень 2024, 14:56

До 2041 року населення України може скоротитися до 28,9 млн, а до 2051 року на 25,2 млн. Причиною усьому є демографічні виклики та загрози. Такий прогноз зробив Інститут демографії та проблем якості життя Національної академії наук України, повідомляє...