Кабмін схвалив проект закону щодо жорсткої перевірки книг з Росії

Зміни до закону необхідні, щоб не повторився травневий скандал, коли книги пропагандиста з РФ продавалися на славнозвісному "Книжковому арсеналі" у Києві

Тепер книги з Росії будуть перевіряти, щоб не повторився "арсенальський" скандал Заболотної. Фото: ua.korrespondent.net

Книги з Росії тепер проходитимуть процедуру ліцензування та перевірку на антиукраїнський зміст. Кабмін схвалив і направив у Верховну Раду проект відповідного закону. Про це повідомляють Патріоти України з посиланням на "Депо".

Під час доповіді голова Держкомтелерадіо Олег Наливайко заявив, що метою документу є обмеження доступу на український ринок іноземної друкованої продукції антиукраїнського змісту. Пропонується внести зміни одразу до трьох законів.

Ці зміни повинні заборонити публікацію закликів до ліквідації незалежності України, насильної зміни конституційного ладу, посягань на територіальну цілісність, а також пропаганди насильства, війни, комуністичного чи нацистського режимів тощо.

Також пропонується заборонити пропаганду позитивних образів країни-агресора та її органів, а також тих, хто підтримує чи пропонує окупацію території України. У свою чергу гуманітарний віце-прем'єр В'ячеслав Кириленко заявив, що щодо цього закону досягнуте розуміння з учасниками ринку, ключовими міністерствами та відомствами.

Він заявив, що ті, хто ввозитимуть в Україну книги з Росії також повинні будуть довести своє авторське право на їх розповсюдження. Термін видачі ліцензії буде обмежений 10 днями. Він підкреслив, що ліцензування стосуватиметься лише книжок, які завозитимуть з країни-агресора.

Кириленко нагадав, що в травні на "Книжковому арсеналі" в Києві безперешкодно продавалися антиукраїнські книги російського пропагандиста Олександра Дугіна. Він підкреслив, що ці книги були завезені легально.

Україну накрила потужна геомагнітна буря: Вчені розповіли, скільки вона триватиме

п’ятниця, 10 травень 2024, 15:30

Центр прогнозування космічної погоди NOAA попереджає про геомагнітні бурі, які триватимуть до вечора суботи 11 травня. Додаткові сонячні виверження можуть продовжити їх на всі вихідних, зазначають у NOAA. Центр прогнозування космічної погоди пояснює, щ...

Важливий крок: ЄС продовжить статус тимчасового захисту для українців, - Стефанішина

п’ятниця, 10 травень 2024, 14:56

Європейська комісія та Україна погодили продовження статусу тимчасового захисту для українців в ЄС. Його переглянуть, коли покращиться безпекова ситуація в країні. Втім зараз для цього передумов немає. Про це повідомила віцепремʼєр-міністерка з питань ...