Кадри Авакова у місті, де правлять Вілкули: Як покарали організатора радянського параду в Кривому Розі

Командира Криворізької військової частини, бійці якої несли радянські прапори, відсторонили від виконання обов'язків, а потім понизили в посаді.

Бійці Нацгвардії у Кривому Розі під радянськими прапорами. Фото:ФактиКомандира частини Національної гвардії, бійці якої пройшли по центру Кривого Рогу під радянськими прапорами, понизили в посаді. Про це на запит Слідства. Інфо повідомили в Національній гвардії, передають Патріоти України.

22 лютого військові Національної гвардії пройшлися парадом по Кривому Рогу, тримаючи в руках червоні прапори зі схрещеними серпом і молотом і написом "За нашу радянську сім'ю!". Організатором дійства була міська рада, яка приурочила його до 74-ї річниці визволення міста від німецьких загарбників.

Городяни зазначали, що під час дійства використовувалися не раритетні військові прапори, а виготовлені на замовлення міської ради.

Відразу ж після інциденту командир Криворізької військової частини полковник В'ячеслав Мельник був відсторонений від виконання обов'язків, а поліція відкрила кримінальне провадження за частиною 1 статті 436-1 КК України (Виготовлення, розповсюдження, а також публічне використання символіки комуністичного, націонал-соціалістичного тоталітарних режимів).

В Україні військовим заборонять доступ до казино: Зеленський увів у дію рішення РНБО

субота, 20 квітень 2024, 10:30

Президент Володимир Зелеський увів в дію рішення РНБО щодо "Щодо протидії негативним наслідкам функціонування азартних ігор в мережі інтернет". Про це йдеться в указі президента, передають Патріоти України. Президент підписав Указ №234/2024 "Щодо прот...

За міліметр від смерті: У Львові вдалося врятувати захисника, у серці якого застряг уламок боєприпасу

субота, 20 квітень 2024, 9:59

У Львові лікарі дістали з серця військового півторасантиметровий уламок ворожого боєприпасу, передають Патріоти України. Як повідомляють у Національному реабілітаційному центрі "Незламні", пацієнтом кардіохірургів Лікарні Святого Пантелеймона та Інсти...