"Как же дорого пасти вас, овцы!": Протидиякон Андрій Кураєв про "міру оху#вання" своїх "колег"

Андрій Кураєв попросив вибачення у тих, кого ввів в оману, бо, як зізнався, завжди вважав, що у церковній утварі використовують скельця, а не справжні самоцвіти.

"Как же дорого пасти вас, овцы!". Фото: ЖЖ.

Протодиякон РПЦ Андрій Кураєв у своєму livejournal опублікував докази того, що священнослужителі Руської православної церкви використовують дорогу атрибутику, яка містить дорогоцінні камені і метали, повідомляють Патріоти України з посиланням на Гордон.

Як приклад він навів посилання на сайт "Даниловських майстерень" при Даниловому ставропігійному чоловічому монастирі Москви, де за 1,56 млн руб (більше $24 тис.) продають архієрейський посох зі срібла 925-ї проби з позолотою, що містить дорогоцінні й напівкоштовні камені (рубін, гранат, аметист, хризоліт, смарагд і хромдіопсид).

"Як же дорого пасти вас, вівці!", - зазначив Кураєв.

Священик звернув увагу "високопреосвященних покупців і користувачів", що вартість палиці перевищує ціну апарату штучної вентиляції легенів, що допомагає рятувати людські життя.

Також протодиякон звернув увагу на "гребінець для ритуального розчісування архієрейських влас" з бивня мамонта вартістю 245 тис., і відділ монастирської парфумерії "Запашні радості".

"І не забудьте придбати для улюбленого архіпастиря чайний набір "Костянтин Великий". Ціна: 20 200 руб., чашки - кістяний фарфор, підсклянник - срібло 925-ї проби, ложка гладка - срібло 925-ї проби", - додав Кураєв.

Після вище перерахованого протодиякон вибачився перед своїми читачів.

"Прошу вибачення у тих, кого я роками вводив в оману. Я щиро вважав, що в сучасних "хрестах з прикрасами" і панагіях тільки скельця, а не дорогоцінні камені. Міру ох ... ення моїх "співслужителів" я не міг собі уявити", - підсумував він.

Після публікації Кураєва на сайті "Даниловських майстерень" прибрали цінники на елітну продукцію.

"В наявності і ціну товару по телефону", - йдеться в повідомленні.

Біженці будуть під ковпаком? Україна починає обмін інформацією про рахунки з сотнею країн

четвер, 28 березень 2024, 11:30

У вересні 2024 року між Україною та іншими державами відбудеться перший автоматичний обмін інформацією щодо фінансових рахунків за міжнародним стандартом звітності CRS (Common Reporting Standart), передають Патріоти України. Його запроваджено після ух...

Раніше був на фронті: У Волинському ТЦК розповіли про стан військового, якого ножем поранив цивільний

четвер, 28 березень 2024, 10:56

Працівник ТЦК та СП, якого у Нововолинську під час виконання службових обов'язків вдарив ножем місцевий житель, раніше воював. Про це повідомили на сторінці Волинського обласного територіального центру комплектування та соціальної підтримки, передають ...